Pályázati forrás

2023.02.14. 10:41

Megújult a tatai piarista rendház függőkertje

A Tatai Rend-ház Kft. február elején rendezte a „Pihenőpark kialakítása a volt piarista rendház függőkertjében” című pályázat projektzáró eseményét.

Kiss T. József

A helyszínen Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezetője mutatta be a projektet, amelyről elmondta: „Egy háromteraszos függőkertünk van, amit évtizedekig nem használtak, most viszont végre megújulhatott az első és a második teraszt tartó támfal. A fejlesztés igazi ajándék számunkra, mert annak nyomán az első teraszról kényelmesen és biztonságos lépcsőn át jutunk le a második emeletre.” 

A kft. 2021-ben sikeresen pályázott a Tata Helyi Akciócsoport által meghirdetett, „Épített és természetes szabadtéri közösségi terek és zöldfelületek infrastrukturális fejlesztése, eszközbeszerzés” című helyi felhívásra. A beruházás célja a volt piarista rendház függőkertjének megújítása. Acsainé Dávid Ágnes hozzátette még: „A megújult kert nem csupán egy infrastrukturális fejlesztés eredménye, hanem hozzájárul az itt zajló közösségi élethez, az oktatás és a kulturális programok hátteréhez, minden generáció pihenését, kikapcsolódását szolgálja.” 
2017 szeptemberében nyíltak ki újra a volt piarista rendház épületének kapui, amikor a helyszínen megkezdte működését a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ. Az elmúlt esztendők során a rendház nemcsak a helyi felsőoktatás képzési centruma lett, hanem kulturális központként is működik, ahol időről időre koncertekkel, kiállításokkal és más művészeti, kulturális eseményekkel várják az érdeklődőket. 

A megújult környezetről fotók itt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában