Kiabáltak, hogy ég a házunk - Megsemmisült mindene a győrzámolyi családnak - galéria

Nemrégiben egy kétgyermekes család otthona vált a tűz martalékává Győrzámolyon. A tűzoltóság szakemberei szerint a mikrohullámú sütő elektromos kábele okozta a tűzesetet. Égi szerencse, hogy a szülők és két gyermekük időben hagyták el a házat. A Vörös családot lapunk is segíti a Jóakarat hídján keresztül.

Ollári Gergely

A szörnyű tragédia helyszínén – Vörös Géza és Marics Edina bíznak benne, hogy hamarosan újra lesz saját otthonuk.

  • Vörös Géza és élettársa, Marics Edina gyermekkoruk óta Győrzámolyon élnek, a Béke utcában nevelik két gyermeküket, a tizenhárom éves Bálintot és a tizenöt éves Dávidot.
  • A családfő falugondnoki feladatokat lát el a faluban, míg az édesanya a helyi sportcsarnokban gondnok.
  • A gyermekek iskolába járnak, azon a szörnyű szombaton mind a négyen a házban tartózkodtak, amikor a tűz keletkezett.

"Felfoghatatlan veszteség"

– Valaki bekiabált az utcáról, hogy tűz van. Először észre sem vettük, mert a ház távolabbi részében csaptak fel a lángok. Nagyon megijedtünk, de nem tehettünk mást, siettünk ki az udvarra – emlékezett vissza a történtekre Vörös Géza. A családfő lelki jelenlétének köszönhetően nem történt nagyobb tragédia. Amint hallották, hogy tűz van, azonnal kikísérték a gyerekeket, Géza pedig még visszament az épületbe és kihozott négy gázpalackot a füsttel telített épületből.

– Nem gondolkoztam. A gyerekek voltak az elsők, aztán eszembe jutott, hogy vannak bent gázpalackok is. Azonnal rohantam értük. Borzalmas, amikor azt látja az ember, hogy az otthona megsemmisül. Saját kezemmel, húsz évig alakítottam ki a lakhelyünket, készítettem el a gerendákat, ami most mindenünkkel együtt a tűz martaléka lett. A gyerekek nagyon erősek, túljutnak velünk ezen a felfoghatatlan veszteségen – tette hozzá a családfő. Élettársa, Marics Edina mutatja meg lapunknak, mi maradt az épületből. A több köbméter hulladék még a tragédia helyszínén van, a napokban szállítják el. A településen pillanatok alatt összefogtak az emberek a család megsegítéséért.

– Mindenünk odaveszett. Szörnyű volt a tűz, ilyet eddig még csak a tévében láttam. Nagyon meghatódtunk, amikor megtudtuk, hogy összefogás kezdődött értünk a községben. Sokan segítettek azonnal a tragédia után is. Egy új otthon megteremtése a célunk, szeretnénk, ha újra tető lenne a fejünk felett – fogalmazott Marics Edina.

Felfoghatatlan veszteség – A családfő, Vörös Géza mutatja, mi maradt egykori lakhelyükből.

"Papucsban jöttek ki az udvarra"

Borzalmas, amikor azt látja az ember, hogy az otthona megsemmisül.A község polgármestere, Pulai Nikoletta szerint évtizedek óta nem volt ekkora tűz a községben, amint megtudta, mi történt, ő is a helyszínre sietett. – Egy papucsban jöttek ki az udvarra és figyelték, hogy megsemmisül az otthonuk. A tűzoltók mindent megtettek, de nem lehetett megmenteni az épületet.

A falubeliek gyorsan reagáltak, rengeteg ruhával, több száz pólóval, kabátokkal, ágyneműkkel, törülközőkkel, tisztasági szerekkel segítettek még azon a hétvégén – mondta el lapunknak az elöljáró. Hozzátette: ha sikerül, akkor egy konténerházat szeretnének vásárolni számukra. A szerencsétlenül járt családért folyamatosan tart az adománygyűjtés. Információink szerint két generáció élt egymás mellett az ingatlanon: a szülők laktak két gyermekükkel a lakóházzá átalakított melléképületben, míg a családi házban, ahová szerencsére nem terjedtek tovább a lángok, a nagymama él. A Vörös család most ideiglenesen nála lakik.

Szükség van a segítségre

A tűzkárosult családnak olvasóinkon keresztül a Jóakarat alapítvány is segített kétszázezer forinttal. Tovább tart a gyűjtés a településen is, a felajánlásokat a polgármesteri hivatal aulájában elhelyezett dobozba várják, illetve a Győrzámolyért Alapítvány bankszámlájára (63200308-10000276).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában