Magyar Falu Program

2023.02.04. 11:23

Járda és új tető Újrónafőn - galéria

A Belügyminisztérium által meghirdetett „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” pályázaton közel 17 millió forintot nyert a Szabadság utca járdájának felújítására az újrónafői önkormányzat.

Mészely Réka

A Magyar Falu Programban meghirdetett, ön­kormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztését támogató pályázaton szintén 17 millió forint összeg érkezett a kistelepülésre a községháza tetőszerkezetének korszerűsítésére. A beruházásokat tegnap adták át Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében. 

– Egy község életében különösen nagy jelentőséggel bír, ha egy pályázatot megnyer. Nálunk most két sikeres és lezárult pályázat gazdagítja, szépíti községünket – kezdte beszédét Tóth Mária polgármester. 

Mint elmondta, a Szabadság utcában a jobb oldali járda készült el, a Fő utcától indulva 464 méteren. A majd 17 millió forintos pályázati pénzhez 5,6 milliós önrészt tettek hozzá. Az első felújított járdaszakasz az itt élők számára is biztonságos, balesetmentes közlekedést biztosít. A faluvezető elmondása szerint többen önkéntes munkával is segítették a kivitelezést. 

A polgármesteri hivatalnak, közművelődési központnak, védőnőknek és háziorvosnak, postának is otthont adó községháza, egykori vadászkastély homlokzatát 2010-ben újították fel, akkor azonban a tetőszerkezet rekonstrukciója elmaradt. A Magyar Falu Programnak köszönhetően most ez is megvalósulhatott. 

Nagy István a Magyar Falu Program szerepét hangsúlyozta, mely fejlődési lehetőséget nyújt a legkisebb településeknek is. Az agrárminiszter Újrónafő adottságait is kiemelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában