Szavazás

2023.02.03. 16:43

Időközi választást tartanak Szakonyban vasárnap

Polgármestert és képviselő-testületet is választanak vasárnap Szakonyban.

Kozma Viktória

Polgármesterre és a képviselő-testület tagjaira is voksolnak a helyiek a hétvégén. Az időközi választásra azért volt szükség, mert tavaly októberben feloszlatta magát a képviselő-testület. Az eddigi, függetlenként megválasztott polgármester, Csenár Mátyás mellett a korábbi testületi tag, Reseterits-Boros Evelin is indul a település vezetéséért. 

A korábbi testületi tagok – Kövesi Gábor, Baráth Zoltán, Büki István – mellett négy független jelölt indul: Pető Beatrix, Erdélyi Zoltán, Hanis Árpád és Reichardt Vilmos József – tudtuk meg Czipetics Györgyné jegyzőtől. 

A beadott településfejlesztési pályázatok elbírálását a vasárnapi voksolás nem befolyásolja, de a tervezett beruházások megkezdése csúszhat az időközi választás kihirdetése miatt. 

A 481 lélekszámú Szakonyban a választásra jogosultak száma 398. Terveink szerint lapunk keddi számában számolunk be a választás részletes eredményéről. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában