Hatalmas az elkeseredés és a pánik

2023.02.08. 14:29

Győrújbaráton gyűjtenek a földrengés túlélőinek - török szakos hallgatókon keresztül indult el a segítség

Gyűjtést indítottak a törökországi földrengés túlélői számára az ELTE turkológia szakosai a nagykövetséggel együttműködésben. A győrújbaráti Krisztina Lovasudvarba várják régiónkból is az adományokat: meleg ruhát, konzervet, higiéniás eszközöket.

Bella Violetta

Bartos Csenge Dominika nem véletlenül szervezi a segítség útját, ezer szállal kötődik Törökországhoz. Képünkön Isztambulban az Eyüp dzsámiban járt épp.

A győrújbaráti Bartos Csenge Dominika azt meséli, kedden indították el a segítség fonalát. – Az ELTE BTK török filológia szakán tanulok. Egy tanárnőnk dobta fel, hogy turkológus hallgatók járuljunk hozzá a gyűjtéshez, ami a Budapesti török nagykövetségen zajlik. Összefogtunk a szaktársakkal, szerdán vittünk fel általunk gyűjtött dolgokat. Édesanyám is úgy gondolta megpróbál beszállni a gyűjtésbe, azzal hogy a Krisztina Lovasudvarba is meghirdetjük a gyűjtést.

Innen juttatják el a nagykövetségre. Csenge és szaktársai a tanulmányokon túl is ezer szállal kötődnek azokhoz, akik most a természeti katasztrófa sújtotta területen élnek.

– Nekem török a párom, és a szaktársaimnak is vannak török barátai. Többen jártunk kinn Erasmussal, így vannak kapcsolatok. Azt halljuk, hogy nagyon el vannak keseredve rengeteg épület összedőlt, sokan nem érik el a családtagjaikat. Szerencsére a barátomnak nem ebben a régióban élnek a rokonai, ezért személyesen nem érintett, de az ismerősi körben sokan keresik a barátaikat, nem érik el őket, nem tudják mi van velük, ezért hatalmas az elkeseredés és a pánik.

Amellett hogy egy nagyobb város lakossága veszett oda, azt mondja kórházak dőltek össze, repülőterek semmisültek meg, minden infrastruktúra megsemmisült a hétfői 7,5-ös erősségű földrengésben. Szükség van a segítségre. 

Amivel támogatni tudjuk a túlélőket, és az őket segítőket az a meleg ruha, takarók, hálózsák, zseblámpák. – Úgy tudom több régióban napok óta áram sincs, és hideg van. Fűtőtestek is jól jönnek, illetve sok a kisgyerek, többen vannak közülük szülői felügyelet nélkül is, ezért tápszer, pelenka, bébiétel jól jön, és női higiéniai termékekből is hiány van, törlőkendőt, fertőtlenítő szereket is várunk.

Bartos Csenge Dominika nem véletlenül szervezi a segítség útját, ezer szállal kötődik Törökországhoz. Képünkön Isztambulban az Eyüp dzsámiban járt épp. 

Azt kérik karton, papír, vagy műanyag dobozokban hozzák az adományozók a holmikat, amiket szeretettel várnak a Győrújbarátot az autópályával összekötő út melletti Krisztina Lovasudvarban, amely mindössze öt kilométer Győrtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában