Választás után

2023.02.27. 19:25

Győri jogász az új elnök a Magyar Ügyvédi Kamarában

A Magyar Ügyvédi Kamara február 27-én megválasztotta új elnökét, dr. Havasi Dezsőt, 115 szavazattal.

Simon Roberta

Dr. Havasi Dezsőt 2021-ben Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette.

Fotó: Huszár Gábor

  • Dr. Havasi Dezső több mint 40 éves jogászi praxisa alatt főként a gazdasági jog területén szerzett nagy tapasztalatot.
  • 1976-ban végzett a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Elsőként a győri Rába Vagon és Gépgyár Jogi osztályán dolgozott jogi előadóként, a jogi szakvizsga letétele után jogtanácsosként. Ezt követően szövetkezeti jogi területen dolgozott, majd a Kereskedelmi és Gazdasági Kamara regionális titkára volt. A 99. sz. Jogtanácsosi munkaközösség tagjaként – az első jogtanácsosi integráció után – egyéni ügyvédként, majd a Havasi Ügyvédi Iroda alapítójaként 1989 óta számos gazdasági társaság, vegyesvállalat létrehozásában, átalakításában működött közre.

Ezzel egyidejűleg jogi tanácsadással, cégképviselettel látja el az egyéni és társas vállalkozások tevékenységét.

Dr. Havasi Dezső 2022. novemberig a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara elnöke volt, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese a tavalyi év végéig. Emellett jogi szakvizsga cenzorként is vállal feladatot a felsőoktatásban.

Dr. Havasi Dezsőt 2021-ben Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben részesítette.
Fotós: Huszár Gábor

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában