Büdzsé 2023

2023.02.24. 18:58

Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Csorna - Elfogadott költségvetések: így vágnak neki a 2023-as évnek a városok

Győr-Moson-Sopron nagyvárosainak többségében stabil, takarékos és hiány nélküli a 2023-as költségvetés.

kisalfold.hu

Illusztráció: pixabay.com

Győr mínuszos

A képviselők 15 igen 2 nem mellett elfogadták a város költségvetését 58.307.432.572 forint bevételi, 81.933.002.898 forintos kiadási főösszeggel, mínusz 23.625.570.326 forintos költségvetési egyenleggel. A hiány finanszírozására a 2022. évi maradvány egy részét veszik igénybe, érték-papírt hasznosítanak, valamint fejlesztési célú hitel felvételével is számolnak.

Sopron - Az M85-ös tovább épül

A költségvetés bevételi főösszege 24,8 milliárd forint, és ennek megfelelően a kiadási főösszeg is ugyanennyi. Farkas Ciprián polgármester bevezetőjében a büdzsé fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, ebben határozzák meg az egész éves gazdálkodást és azokat a határokat, ameddig nyújtózkodhat a város. A polgármester idei év legfontosabb fejlesztései között említette az M85-ös gyorsforgalmi út építésének folytatását, a Lenkey utcai rendelőintézet megkezdett modernizálását, a piac felújításának megkezdését, a délkeleti ipari parkban az inkubátorház építését, a Paprét, a Washington és a Szélmalom park felújítását, a Hillebrand bölcsőde építésének befejezését és a várkerületi Hűségpark építését.

Mosonmagyaróvár - Béremelés

Mosonmagyaróvár 12,3 milliárd forintból gazdálkodik idén. Fejlesztésekre 1,7 milliárd forintot terveznek, ebből a nagyobb részt az utak és járdák korszerűsítése teszi ki. Árvay István polgármester közölte: a civil szervezeteket a tavalyi szinten támogatják.

Kapuvár - Biztonságos alap

"Elfogadtuk a költségvetést, 5,78 milliárd főösszeggel" - mondta Hámori György polgármester. - Ez a költségvetés biztonságos alapot nyújt a város 2023 évi működéséhez, melybe beépítettük az elnyert top-os pályázatok megvalósítását, illetve némiképp jut saját erős beruházásra is-

Csorna - Stabil, takarékos és biztonságos

Csorna költségvetése idén sem tartalmaz új adót, sem adóemelést, sem hitelfelvételt. Összességében olyan terhek nincsenek, melyek a város lakosságának terheit növelnék. Stabil, takarékos és biztonságos költségvetés készült az idei évre, ami biztosítja a település további fejlesztését, fejlődését. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester foglalta össze a büdzsével kapcsolatos gondolatait. Felsorolta a benyújtott és nyertes pályázatokat, melyek a különböző beruházásokat finanszírozzák, illetve megemlítette az elbírálásra váró igényeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában