Vigyázat, az utcába nem lehet behajtani!

2023.02.23. 08:19

Elkezdődött a Lenkey utcai rendelő felújítása Sopronban - fotók

Már javában zajlanak a munkálatok a Lenkey utcai rendelőintézetben. A FÉSZ Zrt. kivitelezésében zajló energetikai felújítás mintegy 800 millió forint kormányzati támogatással valósul meg.

Bódvai Ildikó

Elkezdődtek a munkák, az orvosi alapellátás a kivitelezés alatt is működik. Fotó: Máthé Daniella

A felújítás eredményeképpen jobb szolgáltatás és modern környezet várja majd a soproniakat – osztotta meg közösségi oldalán az információt a munkálatok megkezdéséről Farkas Ciprián polgármester. A mai energetikai követelményeknek megfelelően új nyílászárókat építenek be, megújul az épület utcai és udvari homlokzata, felújítják a tetőt, korszerű kondenzációs gázkazánokat és új radiátorokat építenek be. Új lesz a villamos hálózat és a lift, a rendelőket pedig klimatizálják. A felújítást szintenként ütemezik. A kivitelezési munkák alatt továbbra is működik az orvosi alapellátás, várhatóan egy-egy hónapra kell majd elköltöznie az éppen munkával érintett rendelő körzeti orvosának és betegeinek. 

Az energetikai fejlesztés a tervek szerint nyolc hónapig tart, ez idő alatt a Deák tér felől nem lehet befordulni a Lenkey utcába, és ott parkolni sem szabad, mert az utca felvonulási terület. Az épület működés alatti felújítása sok mindenkinek nehézségeket okoz, ezért a soproni önkormányzat kéri a lakosság megértését, türelmét és együttműködését a kivitelezési munkák alatt. 

A közösségi tereket várhatóan egy következő ütemben újítják majd fel. 

Látványterv

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában