Öntés Jövőjéért Alapítvány

2023.02.01. 19:22

Életben tartják a hagyományokat Öntésmajorban

Régi hagyományokat élesztettek fel és tartják azóta is életben azokat az Öntés Jövőjéért Alapítvány tagjai.

Kustor Réka

Minacciné Halász Emma, előtte pedig az alapítvány idei programterve. Fotó: Kustor Réka

Tizennyolc éve, hogy megalakult az Öntés Jövőjéért Alapítvány, mely azóta is töretlenül működik, s a célja sem változott, összehozza a közösséget.

„Nagykorúvá” vált az alapítvány. – Ez idő alatt felnőtt egy generáció, akik már családot alapítottak, szülők lettek. Lelkesek, sok jó ötletük van, és látva az aktivitásukat, jött a gondolat és javaslat, hogy alapítsanak egyesületet, amibe már bele is kezdtek. Mi pedig örülünk ennek – mondta Minacciné Halász Emma, az alapítvány vezetője, aki a saját tevékenységükre is kitért. – Régi hagyományokat élesztettünk fel, és tartjuk azóta is életben. Ilyen a májusfaállítás vagy éppen a betlehem összeállítása. Ősszel és tavasszal jó hangulatú bálokat tartunk. A feladatunk a templom rendezése, és a kulturális megmozdulásokat is közösen kivitelezzük. A falu elején lévő bála pedig mindig az aktuális ünnepeknek megfelelően díszített – mondta az alapítvány vezetője, aki kiemelte, hogy az idei terveik is megvannak már, a tavalyihoz hasonló eseményeket szerveznek 2023-ban is. 

– Hétfőnként szoktunk összeülni, közösen kikapcsolódni. Megkaptuk az önkormányzattól a lehetőséget, használhatjuk a kultúrház kistermét. Hol egészségügyi, gyógynövényismereti vagy épp barkácsolós programokat rendezünk. Van, hogy közösen főzünk, felelevenítjük például a böjti ételeket. Szeretnénk több, mindenkit bevonzó közös rendezvényt. Tavasztól folyamatosan munkát ad a Béke téren és a kereszt körül a virág- ágyások rendben tartása. Az önkormányzattól minden évben kapunk virágokat, mi pedig gondozzuk azokat. Folytatjuk idén is az eltervezett munkát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában