Csak tető legyen a fejük felett: négy gyermekét neveli egyedül Orsós Erzsébet Mosonmagyaróváron

Az albérletre és a megnövekedett rezsiköltségekre fordítja az olvasóink jóvoltából átadott 200 ezer forintot a Mosonmagyar­óváron élő Orsós Erzsébet, aki négy gyermekét egyedül neveli.

Mészely Réka

Orsós Erzsébet a lányaival, a 9 éves Sanellel és az ikrekkel, Lénával és Dorinával. Fotó: Kerekes István.

Orsós Erzsébet egyedül neveli négy gyermekét: a 16 éves Máriót, a 9 éves Sanelt, valamint a tizenhét hónapos Lénát és Dorinát. A család jövedelme 220 ezer forint a gyedből és a családi pótlékból, az anya gyermektartást nem kap. Albérletben élnek egy kétszobás lakásban, ami szintén jelentős költség. A helyzetük kilátástalanná vált: családsegítőjük kért támogatást javukra a Kisalföld alapítványától. 

Hét éve élek Mosonmagyar­óváron: akkor költöztem ide a Családok Átmeneti Otthonába a két nagyobb gyermekemmel, egy bántalmazó kapcsolatból. Másfél évet éltünk otthonban, utána albérletbe tudtunk költözni. Egy új kapcsolatból születtek az ikerlányaim: Léna és Dorina három hónapos korában hagyott el minket akkori párom, azóta mind a négy gyermeket egyedül nevelem. Egyikük édesapja sem fizet jelenleg gyermektartást

– kezdte történetüket Orsós Erzsébet, aki hét hónapra befogadta volt párja nagyobbik lányát is, annak újszülött gyermekével. 

Az édesanya a két kicsi mellett csak néha tud alkalmi munkát vállalni, amivel ki tudja egészíteni a családi kasszát. 

– Az albérlet rezsiköltséggel együtt havi 150 ezer forint. Most jött ki a villanyszámla elszámolása, ami szintén 150 ezres költség. Nagyon szépen köszönöm a Kisalföld alapítványának 200 ezer forintos támogatását. Azt teljes egészében az albérletre és a számlákra fogom fordítani, mert a legfontosabb, hogy legyen tető a fejünk fölött – osztotta meg háláját Erzsébet. 

Az édesanya reméli, hamarosan el tud menni dolgozni, ha már a két kisebb bölcsődébe jár. Így majd könnyebben boldogulnak, és abban is bízik, hogy Léna és Dorina után kap majd gyermektartást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában