Karitatív tevékenység

2023.02.06. 10:08

Az önkénteseket köszöntötték Komáromban

Tavaly hagyományteremtő szándékkal látta vendégül a Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület azokat az embereket, akik önkéntes munkát végeztek a szervezet rendezvényein és egyéb szociális területen. A napokban ismét megköszönték az önkéntesek egész éves szolgálatát.

Szinak Evelyn

A Kemencés Pajtában több mint negyven önkéntesnek köszönték meg önzetlen munkáját. Fotók: Szinak Evelyn

Zsúfolásig megtelt február elsején a Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület pajtája, ami bizonyítja, hogy Komáromban sokan tevékenykednek önzetlenül. A jelenlévőket a Kemence egyesület elnöke, Schmelcz Gézáné Ildikó köszöntötte, aki kiemelte: az önkéntesek hétről hétre segítik a város közösségeinek életét, ami igazán példaértékű. Hozzátette, egy nagyon be- és elfogadó csapatról van szó, a számuk pedig folyamatosan gyarapodik. 

A jelenlévőket dr. Molnár Attila polgármester is köszöntötte. A felvételen még: Schmelcz Gézáné, Czunyiné Bertalan Judit és Kreft-Horváth Loránd. 

Kreft-Horváth Loránd háziorvos, Komárom alpolgármestere azok nevében köszönte meg az önzetlen munkát, akikhez az elmúlt esztendőben eljutott a fizikai vagy lelki segítség. Hangsúlyozta, hogy ugyan egyre nehezebb ez a munka, de arra is kérte őket, hogy folytassák a tevékenységüket, hiszen egyre nagyobb szükség van rájuk. 

„Akkor jövünk rá, milyen ereje van a közösségnek, amikor baj van” – mondta a rendezvényen dr. Molnár Attila polgármester. – Az első nagy összefogásra a városban a 2013-as árvíz során volt példa, azóta pedig Komárom mindig számíthatott önkénte- seire, legyen szó hóhelyzetről vagy világjárványról. 

Az ünnepségen részt vettek többek közt a máltaisok, a vöröskeresztesek, a Nőklub és az idősek klubjának tagjai. 

„Tudjuk, hogy nehéz év elé nézünk, azonban vannak az önkormányzatnak olyan vállalásai, amiket nem hagyhat el. Ilyen a civil szervezetek támogatása, melyre félmilliárd forintot fordítunk” – emelte ki a város vezetője, hozzátéve, hogy idén első alkalommal adják majd át Komáromban az önkéntes díjat. 

Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az önkéntes munkának mindig is volt hagyománya Magyarországon, most pedig hatványozottan szükség van az élő közösségek tevékenységére. 

Az eseményen az oklevelek és az ajándékok átadása után egy finom ebédre is várták a jelenlévőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában