Startup guru

2023.02.09. 11:23

A soproni líceum diákja, Kiss Dániel Észtországban is a legjobb volt

Az észtországi Tartui Egyetem idén is megrendezte a Student Startup Supercamp nevű ötletversenyt. A soproni Líceum startup guruja, a végzős Kiss Dániel is ott volt. Nem lepődünk meg: az ő csapata nyert.

kisalfold.hu

Tizedik alkalommal rendezték meg - és a bejelentés szerint utoljára - az elsősorban egyetemistáknak szánt  Student Startup Supercamp elnevezésű hackathon-t az észtországi Tartuban. Ez egy olyan rendezvény, aminek célja, hogy különböző területekről érkező szakemberek, csapatot alkotva, egy meghatározott témában, rövid időn belül, működő informatikai vállalkozásötleteket készítsenek. 

- Én ahhoz a csapathoz csatlakoztam, amely egy piacteret hozott létre e-sport edzőtáborokhoz bérelhető létesítményeknek. Az ötletgazda problémafelvetése az volt, hogy ezeknek az e-sportedzőtáboroknak helyet adó, ebből eredően speciális tulajdonságokkal is rendelkező ingatlanoknak nincs közös online felülete. Ezt kezdtük el létrehozni - avatott a részletekbe Kiss Dániel. A négy napos nemzetközi versenyen délelőttönként a startupokat segítő előadásokat hallgattak a területen már sikeres előadóktól. 

Nagyon szimpatikus volt az előadók hozzáállása; ők Észtországból indultak, sokra vitték, és át akartak adni a tapasztalataikból a fiataloknak. Észtország egyébként is erős az innováció területén, tényleg ismert cégek képviselőitől tanulhattunk

- jegyezte meg Kiss Dániel.  

 

A délutánok során a csapat közösen dolgozott a projekten. Kidolgozták a platform minden részletét, elkészítették a prototípust, az üzleti és marketingtervet, a fenntarthatósági modellt, szükség volt piackutatásra, kitalálták, milyen funkciók csatolhatóak még a tervhez. Kiss Dániel különösen jól tudta hasznosítani a tavalyi IdeaFest-en szerzett tapasztalatait. A prezentáció megtartását is bevállalta. 

- Tizenöt csapat volt versenyben, a miénk egy nagyon jól működő közösséggé vált. Érdekes és értékes emberekkel ismerkedtem meg, hasznos tapasztalatokat szereztem ezúttal nemcsak a startupokkal kapcsolatban, hanem például a csoportmunka pszichológiájáról is. Az meg persze külön öröm, hogy mi nyertük meg az ötletversenyt, a zsűri a mi munkánkat értékelte a legtöbbre - mondta el Kiss Dániel. 

A végzős licista tavaly két licista társával megnyerte az országos IdeaFest ötletversenyt, nemrég pedig a Nemzetközi Ifjúsági Innovációs Konferenciára SUSTAINERGY7 elnevezésű innovációs konferenciára nyert innovatív ötletével részvételi lehetőséget. Márciusban utazik az izraeli Eilat városába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában