Média véradás

2023.02.02. 18:05

Rekordszámú véradó - A média képviselői és kommunikációs szakemberek adtak vért Győrben - Fotók, Videó

Már délelőtt lehetett sejteni, hogy rendkívül sikeres lesz az idei Média véradás is. A Kisalföld és Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének évtizedes hagyományra visszatekintő eseményén a médiában dolgozó kollégákkal közösen segítettünk.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Az év első hónapjaiban mindig visszaesik kissé a véradók száma. Évek óta véradással és híradással támogatja a kezdeményezést a Győr+ Média és az Oxygen Media csapata, valamint a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is évről-évre csatlakozik hozzánk.

Az idei Média véradás újdonsága, hogy nem csak közvetlenül a média képviselői, hanem több helyi szervezet sajtó-, illetve kommunikáció terén dolgozó munkatársa is részt vett rajta. Emellett az egészségügyi dolgozók véradását is ma rendezték meg amelyre szintén sokan érkeznek. Idén 86-en csatlakoztak hozzánk, ezzel közel 33 liter vért adtunk egy nap alatt. Így 222 emberen segíthettünk, mivel egy véradás 3 életet is megmenthet. Külön öröm, hogy 14 első véradó is eljött.

– A munkatársaimmal igyekezünk mindig megragadni a lehetőséget a véradásra, hiszen egy alkalommal három embernek segíthetünk. Az októberi saját véradó rendezvényünkön a kollégáink mellett a média munkatársai is meg szoktak jelenni, így természetes, hogy mi is részt veszünk ezen az eseményen – mondta el dr. Német Ramóna sajtószóvivő.

Az idei Médiavéradás, kiemelkedően sikeres volt, rekordszámú résztvevő, összesen 86 fő kereste fel a Győri Regionális Vérellátó Központot, ahol hosszított nyitvatartással reggel héttől délután fél hatig várták a véradókat.

– Az idei Médiavéradás eddig több mint tökéletes. Már tíz órakor negyven főnél tartottunk. Úgy látszik, az idei megszólítás különösen jól sikerült. Az idei Média véradás újdonság, hogy nem csak a közvetlenül a média munkatársai, hanem több helyi szervezet sajtó-, illetve kommunikáció terén dolgozó munkatársa is részt vesz rajta – mondta el Kun Szilvia a Magyra Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének igazgatója.

A Véradással segített a vármegyei rendőrkapitányság, a katolikus egyházmegye is. A résztvevőket kis ajándékot, egy-egy cserép színpompás kankalint kaptak a véradás után.

A korábbi években az egészségügyi dolgozók véradását is ma rendezték meg amelyre szintén sokan érkeznek.

– Én rendszeres véradó vagyok és a következő lehetséges véradásom időpontja épp egybe esett a mai eseménnyel. Szerintem aki közvetve vagy közvetlenül átérezte már azt, hogy milyen fontos a ez, az maga is rendszeres véradó lesz – mondta el Lampert Andrea egészségügyi dolgozó, aki két kolléganőjével Berényi Rózsával és Leskó Istvánnéval közösen érkezett.

A Kisalföld és a Vöröskereszt ezúton is köszöni mindenkinek a részvételt! Reméljük a következő Médiavéradáson is találkozunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában