Jótékonyság

2023.02.08. 13:33

A komáromi Lantos Viktória haját ajánlotta fel, amelyből paróka készül rákos betegeknek

Lantos Viktória 11 éves. A haja már jócskán a dereka alá ért, most pedig a vállát súrolja. A fodrász mintegy 35 centimétert vágott le belőle. Ez önmagában nem lenne hír, azonban az ifjú hölgy jótékony célra ajánlotta fel tincseit, hogy abból a rákkal küzdő gyerekeknek vagy felnőtteknek paróka készülhessen.

Szinak Evelyn

Az ötödik osztályos Lantos Viktóriától megtudtam, hogy nem volt ám mindig ilyen szép és dús haja, ugyanis 3–4 éves koráig szinte kopasz volt. Aztán elkezdtek nőni a fürtök, aminek csak a végeit igazították, mígnem Viki haja már a feneke alá ért. A növesztés az elmúlt öt évben tudatos volt, a kislány elsős kora óta azért nem látogatta a fodrászt, mert fel akarta ajánlani a haját jótékony célra. 

Viki az elmúlt 5 évben tudatosan nem vágatott a hosszú tincseiből. FOTÓ: Lantos Borbély Katalin

Anyukámtól tudom, hogy vannak gyerekek és felnőttek, akik rákkal küzdenek és a kezelés miatt kopaszok lesznek. Nekik szeretnék segíteni azzal, hogy az én hajamból paróka készülhessen nekik

– mondta Viki, aki a nyisszantás előtt azért egy kissé elbizonytalanodott. A farsangi mulatságra ugyanis Wednesdaynek szeretne öltözni, az Addams Family fekete hajú lányának pedig két hosszú hajfonata van. Végül ez a probléma is megoldódott, ugyanis Vikiék vettek két műhajfonatot, ami erre a célra tökéletesen megfelel majd. 

„A padtársamnak, Emmának, aki egyben a legjobb barátnőm is, pont ugyanilyen rövid haja van, mint nekem. Most úgy nézünk ki, mint a testvérek. Hátulról könnyű összekeverni bennünket”

A kislány anyukája a For You együttesből jól ismert Lantos Borbély Katalin, aki szintén ugyanezen okból vált meg hosszú hajától. Elmondta, hogy ha az ember parókának szeretné felajánlani a haját, akkor sok kritériumnak kell megfelelni. Többek közt dús, egészséges, festetlen tincsekkel kell rendelkezni, illetve a hossza is számít, hiszen minimum 30–35 centit kell levágnia a fodrásznak. 

Viki elárulta azt is, hogy nagyon szeret másokon segíteni, ezért most újra indul a hajnövesztés, hogy pár év múlva megint felajánlhassa azt jótékony célra. 

Szerintünk Vikinek nagyon jól áll a rövidebb fazon. Látogatásunk után pedig kísérleteztek is a tincsekkel, a hullámos fürtök igazi kis hölgyet varázsoltak Vikiből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában