Városi ügyekben döntöttek

2023.01.26. 11:39

Temetési segély, a távhő- és a, bérlakások díjait is tárgyalta a közgyűlés Csornán

kisalfold.hu

Fotó: Cs. Kovács Attila

Ülést tartott csütörtökön délelőtt Csorna képviselő-testülete a Városházán. Egy kormányrendelet értelmében módosította a testület a távhődíjakkal foglalkozó rendeletét. Mint kiderült, a "közületi" fogyasztókat érinti, számukra csökken jelentősen a szolgáltatásért fizetendő díj. Idetartoznak egyébként az önkormányzati fenntartású épületek is, melyek a távhőt használják.

Módosították a szociális igazgatás és szociális ellátásokhelyi szabályozásáról szóló rendelet is, elsősorban a "temetési segéllyel" kapcsolatban. Ugyanígy az önkormányzati bérlakások bérleti díjait rögzítő szabályokon is változtatott az önkormányzat. Arra törekedtek, hogy minél többen vehessék igénybe a szociális bérlakások nyújtotta lehetőségeket, illetve a valóban rászorulókat támogassák ily módon.

Beszámolt munkájáról az ülésen a közterületfelügyelet, felülvizsgálták a város szociális szolgáltatástervezési koncepcióját és pályázat kiírásáról is döntöttek a Csornahő kft. igazgatói állására. Szántó Lajos ügyvezető igazgató megbízása ugyanis március 31-én lejár.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában