Szeretetfőzés

2023.01.09. 07:33

Kapuváriak főztek Róma szegényeinek

Állva tapsolták meg Olaszországban a kapuvári ÍzvadÁszok és kísérőik által elkészített menüsort. Hetedik alkalommal főztek Róma szegényeire.

Kustor Réka

Készülnek a finom ételek a közösség felújított konyhájában. Fotó: ÍzvadÁSZOK Kapuvár Gasztronómiai Egyesület / Facebook

A kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapata a Szent Egyed Közösség meghívásának eleget téve hetedik alkalommal kedveskedtek finom ételekkel Róma szegényeinek. Mindezt megelőzően találkozhattak Ferenc pápával a pápai audiencián, ahol Magyar László másodszor foghatott kezet az egyházfővel, majd lerótták kegyeletüket XVI. Benedek ravatalánál. 

A szeretetfőzést, ahogy korábban is, vízkeresztkor tartották. 

– Egy új konyhában főztünk, mi avattuk fel – kezdte Magyar László. – A menü 500 adag marhahúsos babgulyás és 400 adag csirkemelltócsni volt kapuvári vitaminsalátával. Szokásunkká vált, hogy több kilogramm szaloncukorral és több száz Cserpes-túrórudival érkezünk, ez idén sem maradt el – jegyezte meg az egyesület vezetője. 
A visszajelzések nagyon pozitívak voltak. A csapat tagjai, amikor az ebédelők között sétáltak, sorra jelezték nekik, hogy milyen ízletes az étel. 

– Nemcsak olaszok étkeztek, különböző nemzetiségűek ültek az asztaloknál. Ennyien még soha nem kértek repetát. Mindenki kivette a részét a főzésből, Hámori György polgármester is aktívan serénykedett a konyhában. Mindenkinek megvolt a maga feladata, tettük a dolgunkat, gördülékenyen ment a kiszolgálás. Időben végeztünk, és a mennyiség is elegendő volt – emelte ki Magyar László. 

A kapcsolattartójuk elmondása szerint vízkereszt piros betűs ünnep Rómában, s ezt az ünnepet a Sant’Egidio (Szent Egyed) Közösségben a magyaros ételek még ünnepélyesebbé tették. 

– Marco, a közösség vezetője mikrofont ragadott, bemutatott bennünket, a vendégek pedig állva tapsoltak. Jó érzés volt, hogy elismerték a munkánkat. 2024-ben visszavárnak minket – mondta Magyar László. 
Az ÍzvadÁszok olaszországi látogatásukba mindig beiktatnak egy kis kirándulást, szép emlékekkel tértek haza idén is Rómából. 

A Szent Egyed Közösségnek Budapesten is van székhelye, a csapatnál már az is megszokott, hogy a karácsonyt ott töltik. A legutóbbi alkalommal 250 adag Újházi-tyúkhúslevest és natúr bordát készítettek gombamártással, párolt rizzsel. Legközelebb Kapuváron rendeznek szeretetfőzést január 14-én. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában