Időközi

2023.01.08. 21:39

Szerecseny új polgármestere Horváth Katalin - Mutatjuk a megválasztott képviselők nevét is

Horváth Katalin a szavazatok közel 52 százalékát kapta.

kisalfold.hu

Illusztráció: MW-archív

Fotó: Zsedrovits Enikő

Horváth Katalin lett Szerecseny polgármestere

Horváth Katalin (független) nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást Szerecsenyben, 220 szavazatot kapott.

A polgármesteri tisztségért további három független jelölt indult, közülük Oláh László 142, Tima Norbert 40, Madarasné Bencsik Irén pedig 22 szavazatot kapott. Az időközi voksoláson megválasztották az önkormányzati testület tagjait is, a négy képviselői helyért tizenhat független jelölt indult.

Képviselő lett: Hoffman Péter (214 szavazta), Mitykóné Máté Zsuzsanna (195 szavazat), Jurikné Magyaróvári Adrienne (164 szavazat) és Papiné Őri Andrea (163 szavazat).

A képviselő testületbe megválasztottak névsora

Vasárnap reggel hat és este hét óra között a 715 választásra jogosult közül 428-an adták le voksukat egy szavazókörben. Rendkívüli esemény nem történt.

Az időközi választást azért tartották a településen, mert a testület tavaly október 17-én feloszlott.

Korábban - Horváth Katalin lett Szerecseny polgármestere. A valasztás.hu-n közzétett adatok alapján Horváth Katalin 220 szavazatot kapott. A második helyen Oláh László végzett 142 szavazattal. Tima Norbert 40, Madarasné Bencsik Irén 22 szavazatot kapott. A feldolgozottság 100 százalékos.

Horváth Katalin a polgármester

Részvétel Szerecsenyben

A részvétel magas volt, végeredményben akár a 70 százalékot is elérhette a 17 órai adatok alapján. A nap folyamán rendkívüli esemény nem történt - tájékoztatta lapunkat este 8 órakor Borbély József jegyző.

Korábban írtuk

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában