Gyászhír

2023.01.04. 20:17

Repülők köröztek az égen Bognár Tibor "Cuki" emlékére - 70 évesen hunyt el az elismert gyirmóti pilóta

"1952-ben a karácsony hozta, a 2022-es karácsony magával vitte".

kisalfold.hu

Fotó: Csikár Zsolt

Bognár Tibor a péri repülős élet meghatározó alakja volt. Repülős berkekben „Cuki” néven lett ismert az életvidám, mindig fütyörésző, nagyhajú, szakállas ember. Repülés iránti tisztelete és szeretete sokaknak példát mutatott, az első győriként érte el a vitorlázó repülés legmagasabb fokozatát jelentő gyémánt koszorút, amelynek magassági feladatát 1987 decemberében, koszorútávját pedig 1990 májusában repülte meg. Nemcsak a levegőben szeretett, a földön is szakembere volt a repülőknek. A technika iránti kíváncsisága vitte őt a későbbiekben a repülőgépek mellől a Győri Audi gyárba, ahol 18 évet töltött nyugdíjba vonulásáig. A bőnyi repülőtéren töltötte hétvégéit az utóbbi években. Végzetes betegségéről szeptemberben szerzett tudomást, és az utolsó pillanatig pozitív hozzáállással, kitartóan küzdött a halálos kór ellen. Karácsony hetében került kórházba, a kezelések és gyógyszerek ellenére gyorsan legyengült, és pár nappal 70. születésnapja után 27-én hajnalban csendesen elaludt

- búcsúzott szeretett édesapjától lánya, Bognár Katalin.

Temetését január 4-én, szerdán délután tartották a gyirmóti temetőben. Emlékére repülők köröztek az égen, melyről olvasónk, Csikár Zsolt készített felvételeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában