Hetedik alkalom

2023.01.26. 07:52

Rajzos fejtörő a matekversenyen Fertőendréden gyereknek

Hetedik alkalommal rendezte meg a Közi Horváth József Népfőiskola az Endrédy Vendel Térségi Matematikaversenyt, melyre 6 iskola 17 tanulóját nevezték.

kisalfold.hu

A rendezvényen Póczáné Németh Alojzia tanárnő, a népfőiskola elnöke köszöntötte a résztvevőket. A versenyidő leteltét követően a diákok Hadarics Kálmán, a verseny védnökének kalauzolása mellett megtekintették a fertőendrédi plébánián található Endrédy Vendel-emlékszobát, ahol megismerkedhettek az egykori zirci apát életével és munkásságával. Az eredményhirdetésen Czinder Györgyné, a verseny szakmai felelőse rövid értékelésében hangsúlyozta, hogy a tanulók felkészülten érkeztek, az eredmények pedig elég széles skálán mozogtak. A 7. osztályban maximális, illetve annak közelében lévő pontszámot elért tanuló is volt. A legtöbb esetben idén is a pontos levezetés okozta a legnagyobb problémát. A 4. osztályban egy rajzos, játékos feladat volt a legnehezebb.

A verseny két első helyezettje – Kurucz Benjamin és Koós Róbert – a szervezők körében.  Fotó: KHJN

A negyedikeseknél Kurucz Benjamin (Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Petőházi Tagiskolája), a 7. osztályosoknál Koós Róbert (Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola) végzett az első helyen. 

A Közi Horváth József Népfőiskola 2016-ban hívta életre az egykori matematika–fizika szakos tanár, iskolaigazgató, zirci apát nevét viselő térségi matematikaversenyt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában