Angyalok a belvárosban

2023.01.12. 14:34

Összesen 26 győri diákot támogattak a karácsonyi adományokból - Galéria

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány hatodik alkalommal szervezte meg az Angyalok a belvárosban című jótékonysági akcióját. A cél ezúttal is a rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása volt.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

A karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtő akció létjogosultságát az is mutatja, hogy idén minden eddiginél több diák számára kértek segítséget a helyi oktatási intézmények, pedagógusok.

A fiatalok számára a segítséget jelentő ajándékokat adtak át csütörtökön, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az eseményen Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédet mondott dr. Perger Elza alpolgármester, és Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

A jótékonykodás mellett elkötelezett belvárosi üzlettulajdonosok, és a több száz adományozó jóvoltából mintegy másfél millió forint gyűlt össze, mellyel nyolc győri intézmény huszonhat tanulóját tudták támogatni. Idén is a kezdeményezés mellé állt a kamara Női Vállalkozói Klubja, akiknek tagjai az adventi vásár jótékonysági faházában gyűjtötték az adományokat a diákok támogatásához.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke Obertolné Horváth Tímea lapunknak elmondta: "a közösség ereje és az összefogás idén sem maradt el, ezzel a gyűjtésünkkel szakmát tanuló gyermekeket tudtunk támogatni". 

A rászoruló fiatalok többsége tanulmányaihoz szükséges eszközt kért. Ketten a ballagási ruhájukhoz kaptak támogatást, egy diáknak pedig – a Hatos és Társa Nyelviskola felajánlásának köszönhetően – nyelvvizsga-támogatás könnyíti a mindennapi nehézségeit. Több tehetséges fiatal a Patent Csoport támogatását nyerte el, emellett az OTP Bank Nyrt. és a GYMSM KIK női vállalkozóinak köszönhetően több tanuló részesült anyagi támogatásban.

Az eseményen Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta: az átadott adományokkal a fiatalokat inspirálni is szeretnék, hogy tanulmányaikban kiemelkedően teljesítsenek, és hasznos részesei lehessenek a társadalomnak.

A támogatott intézmények, és diákok:

Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum

  • Egy 9. évfolyamos tanuló lány tabletet vehetett át, hozzá tartozó tokkal és billentyűzettel.
  • Egy 10. évfolyamos tanuló lány pedig a Hatos és Társa Nyelviskola nyelvvizsgautalványát vehette át.

Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium

  • Egy 9. évfolyamos oktatási szakasszisztens tanuló anyagi támogatásban részesült.
  • Egy 9. évfolyamos villanyszerelő tanuló a szakmájához szükséges szerszámkészletet vehetett át.
  • Egy 9. évfolyamos divatszabó tanuló a szakmájához szükséges varrógépet kapott.
  • Egy 11. osztályos fodrász tanuló a szakmájához szükséges eszközökből kapott egy készletet.

Győri SZC Gábor László Építő-és Faipari Szakképző Iskola

  • Egy 9. évfolyamos ács tanuló és egy 9. évfolyamos festő, mázoló tanuló a Patent Csoport jóvoltából egy-egy okostelefont kapott, 1 éves internetelőfizetéssel.

Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum

  • Egy 12. évfolyamos tanulót ruházati támogatással segíti az alapítvány.

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

  • Négy 9. évfolyamos gázhálózat-rendszer szerelő tanuló, egy 10. évfolyamos gépésztechnikus tanuló, két 12. évfolyamos autóelektronikai műszerész tanuló és egy 10. évfolyamos gépi- és CNC forgácsoló tanuló a Patent Csoport felajánlásával ruházati támogatásban részesült.

Győri SZC Pattantyús Ábrahám Géza Technikum

  • Egy 9. évfolyamos hálózatépítő technikus tanuló tabletet és hozzá illő tokot kapott billentyűzettel.
  • Egy 9. évfolyamos hálózatépítő technikus tanuló anyagi támogatásban részesült az alapítvány jóvoltából.

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

  • Egy 13. évfolyamos tanuló tanulmányait tablettel segítette az alapítvány.
  • Két 11. évfolyamos tanuló ruházati támogatást kapott, így a ballagáshoz méltó öltözékben búcsúzhatnak majd iskolájuktól.

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

  • Két 11. évfolyamos és két 12. évfolyamos tanuló anyagi támogatásban részesül az alapítvány jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában