Ötven példakép 2022-ből

2023.01.07. 06:25

Olvasóink előtt A hét emberei - Ki lesz 2022 Év embere?

Ötven héten át mutattunk be 2022-ben olyan embereket, akik szerintünk sokat tettek azért, hogy a megye, egy település vagy egy kisebb közösség gazdagodjon, ismertebb, elismertebb legyen.

kisalfold.hu

Egész évben hetente bemutatkoztak a hét emberei, melyet a szerkesztőség az adott héten kiemelkedőt nyújtó, a közösségért tett szolgálatért ítélt oda mind a gazdasági-, kulturális- és sportélet területén. 2022-ben szerkesztőségünk ötven alkalommal mutatott be térségünkben élő, munkálkodó, alkotó embereket, akik teljesítményükkel, életművükkel gyarapították megyénket, ők voltak a hét emberei, akik közül olvasóink ítélik oda az év embere közönségdíj címet egy közönségszavazás keretein belül.

A kisalfold.hu-n a szavazás január 11-én (szerda) délelőtt 10 órakor indul. A Kisalföld január 7-én megjelent számában már megtalálható a szavazószerlvény.

Az év embere jelöltek névsora - Bővebben itt olvashat a jelöltekről >>

Albert Csaba zongora–orgona szakos tanuló első helyezést ért el a Bibionéban megrendezett Nemzetközi Orgonaversenyen.

Albert Csaba - Fotó: Csapó Balázs

Dr. Alexay Zoltán természetfotós, biológus könyvkiadással és kiállítással ünnepelte 85. születésnapját.

Dr. Alexay Zoltán - Fotó: Csapó Balázs

Dr. Balogh Péter főorvos a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Dr. Felpéczi Petz Lajos-életműdíját vehette át.

Dr. Balogh Péter - Fotó:  Csapó Balázs

Csaplár Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség éléről nyolc év után leköszönt, de továbbra is vigyázza a mecsériek álmát.

Csaplár Zoltán - Fotó: Csapó Balázs

Farkas Edit 2018-ban kezdett el a dog dancing nevű kutyássporttal foglalkozni. Kutyájával, Kodrával már több nemzetközi versenyen is részt vettek.

Farkas Edit

Fegyverneky Zsófia a magyar női kosárlabda egyik legsikeresebb játékosa, a Sopron Basket ikonja sorra dönti a csúcsokat.

Fegyverneky Zsófia

Fülöp Zoltánnak és Lobenwein Norbertnek, a VOLT Fesztivál alapítóinak neve összeforrt a legszerethetőbb vidéki fesztivállal és Sopronnal.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert

Havasi Dezső 12 évig elnöke volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamarának. Jelölt a Magyar Ügyvédi Kamara elnöki tisztségére.

Havasi Dezső

Horváth Eszter fotós hónapokat tölt valamelyik sarkkör közelében. Tavaly a Forbes Magyarország beválogatta a „100 Selfmade Magyar” közé.

Horváth Eszter

Horváth Imre súlyos kórból felgyógyulva, megerősödve most másokon segít. Neve már összeforrt a jótékonysági horgászversenyekkel.

Horváth Imre

Horváth Jonatán első helyezett lett a Monin Cup országos bartenderversenyén. 50 nemzet között képviselte hazánkat a franciaországi világversenyen.

Horváth Jonatán

Igor Nicsenko, az ETO-ificsapat edzője lánya, húga és szülei után indult az ostromlott Ukrajnába, hogy Magyarországra hozza őket.

Igor Nicsenko - Fotó: Árvai Károly

Jakus Tamás hobbija olyan szintre jutott, hogy a világ legjobbjai között számon tartott motorépítő-műhelyekkel dolgozhat együtt.

Jakus Tamás - Fotó: Csapó Balázs

Justinné Ládi Etelka harminc évig tanított a Kazinczy-gimnáziumban. A magyar kultúra napja alkalmából Kóta-díjat kapott tanár kategóriában. 

Justinné Ládi Etelka - Fotó: Csapó 

Kiss Miklósnak, a Kónyi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnökének köszönhető, hogy a község híres verbunkja bekerül a megyei értéktárba.

Kiss Miklós

Kocsis Angéla kreatív szabó újrahasznosított ruhát álmodott Hegedűs Borinak A Dal 2022 versenyre.

Kocsis Angéla

Dr. Kocsis Sándor nyugalmazott gépészmérnök különleges technikával, keresztszemes öltésekkel készít egyedi tojásokat.

Dr. Kocsis Sándor

Krekács Zoltán lovas solymász a magyarok legendás madarával a karján vezette a hagyományőrző sereg felvonulását a bugaci Kurultájon.

Krekács Zoltán

Krokker András, a Győri Balett műszaki kollégája Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült augusztus 20. alkalmából.

Krokker András - Fotó: Huszar Gabor

Kulcsár Béla 40 éve igazságügyi gépjárműszakértő. Nemcsak az autós balesetek szakértője, de gyűjtő is. Kulcsár Béla igazságügyi gépjárműszakértő – harmonikaművész - múzeumalapító.

Kulcsár Béla igazságügyi gépjárműszakértő – harmonikaművész - múzeumalapító

Mehringer Szabolcs siklóernyős jókor volt jó helyen. Segítségével sikerült megtalálni Zórát, a Pér melletti tanyáról ősszel eltűnt hatéves kislányt.

Mehringer Szabolcs - Fotó: Rákóczy Ádám

Móricz Istvánt életkora sem tartja vissza az aktív élettől. Tavaly 85 évesen vehette át „Az év masters sportolója” elismerést.

Móricz István

Nagy Réka, a 2015 óta új vesével élő kamasz igazi éremesővel tért haza tavaly a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságáról.

Nagy Réka

Németh Alajos saját gyűjteményét – fényképeket, különleges tárgyakat, családi ereklyéket – ajánlotta fel a XX. századi traumák című kiállításhoz.

Németh Alajos

Németh Károly, a Győrújbaráti Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka Csáki Károly-emlékplakettet vehetett át.

Németh Károly - Fotó: Csapó Balázs

Odoricsné Buthi Krisztina „Szociális munkáért” díjat vehetett át. E díj a szociális területen végzett kiemelkedő szakmai tevékenység jutalma.

Odoricsné Buthi Krisztina

Pálfi Lajos fodrászmester hatvan évvel ezelőtt „szabadult fel” és lett önálló kisiparos. Magas kora ellenére ma is aktív és várja kuncsaftjait.

Pálfi Lajos

Pathy Lívia, a Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium tanára munkája elismeréseként vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Pathy Lívia

Perger Patrícia 2022-ben első helyen végzett a Magyarok Világszépe fináléjában. A gyönyörű lány Egyiptomban képviselte hazánkat.

Perger Patrícia - Fotó: Rákóczy Ádám

Poócza József, a Kazinczy-gimnázium igazgatóhelyettese jóvoltából hazánk nagy presztízsű elismerése, az Ericsson-díj Győrbe került tavasszal.

Poócza József - Fotó: Rákóczy Ádám

Rosta S. Csaba a győri koncertorgonista Rákász Gergelynek tervezett orgonát, amelyet tavasszal szólaltatnak meg a nagyközönség előtt.

Rosta S. Csaba

Rostáné Kuller Éva 39 éve látja el Kimlén a védőnői feladatokat. Munkáját Védőnői Szolgálatért Díjjal ismerték el.

Rostáné Kuller Éva

Rugli Dezső évtizedek óta szenvedélyes gyűjtője a tégláknak, cserepeknek. Az országban is egyedülálló gyűjteményből múzeumot hozott létre.

Rugli Dezső - Fotó: Nagy Gábor

Dr. Schmidt Péter gyermekgyógyász főorvosnak mindene a közösség. Barátai, szerettei szentmisével köszöntötték 70. születésnapján.

Dr. Schmidt Péter

Süly Sándorné hatvan éve asszisztensként segíti a halászi háziorvost. Munkáját díszpolgári címmel ismerték el, elsőként a településen.

Süly Sándorné

Szabó Krisztián tanító komplex oktatási anyagot főzött ki gyerekeknek. Ezzel ő lett 2022 zöldség-gyümölcs hőse.

Szabó Krisztián - Fotó: Csapó Balázs

Szabó Szilvia tizenöt évvel ezelőtt, 18 évesen alapította a Starlight Dance táncegyesületet, amely azóta 120 tagot számlál.

Szabó Szilvia

Szabó Zsoltnak, a mosonmagyaróvári egyetemi levéltár munkatársának a helytörténet a szenvedélye.

Szabó Zsolt

Szalai János autószerelőnek magas szintű szakmai, oktatói és közösségi tevékenysége elismeréseként Aranykoszorús Mester címet adományoztak.

Szalai János - Fotó: Rákóczy Ádám

Szalay Antalnak, a Provertha cégcsoport alapító tulajdonosának 90 évesen is aktívan telnek a mindennapjai.

Szalay Antal

Széles Zoltán, a Széles Húsüzlet tulajdonosa dalos kedvű bonvivánként is bizonyított. A Győri Nemzeti Színházban kórustagként szerepelt a Bánk bánban.

Széles Zoltán

Taschner Tamás idegenvezető folyamatosan kutatja és mutatja be Sopront és a Fertő-tájat, különleges sétáin az élményszerzés áll a fókuszban.

Taschner Tamás

Tischler Jánosné több mint négy évtizede látja el a védőnői szolgálatot Újkéren és Egyházasfaluban. Májusban vette át a Steller Mária Védőnői Díjat.

Tischler Jánosné

Tóth Zsombor soproni sportfotós szakmájában mára vitathatatlanul elért egy csúcsot: a Forma–1 akkreditált fotósa lett.

Tóth Zsombor

Marozsán Fábián és Valkusz Máté bomba meglepetéssel szolgált tenisz páros meccsen Ausztráliában, a Davis-kupában.

Marozsán Fábián és Valkusz Máté

Varga Gyula ácsmester 72 évig építette, javította a tetőket. 87 évesen érezte úgy, elérkezett a nyugdíj ideje.

Varga Gyula

Varga Imre „Mimo” motokrosszversenyző a felnőttek között a legerősebb géposztályban törött ujjal szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Varga Imre

Varga Patrik szerezte meg a Konyhafőnök címet és a vele járó tízmillió forintot az RTL Klub népszerű gasztroreality-műsorában

Varga Patrik - Fotó: Csapó Balázs

Varga Tamás borásznak köszönhetően a Steigler Pincében vegyszermentesen készülnek a zamatos borok, amelyek sorra nyerik a nemzetközi elismeréseket.

Varga Tamás

Varga Zsolt autóépítő gyerekkori álmát valósította meg, és megépítette a Knight Rider legendás beszélő autóját, K.I.T.T.-et.

Varga Zsolt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában