Védik a településeket

2023.01.30. 21:20

Nyertes polgárőrpályázatok a Rábaközben

Pályázaton nyert támogatást több rábaközi polgárőr-egyesület is. A napokban kapták meg az értesítést, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap keretében civil szervezetek támogatására benyújtott kérelmüket támogatásra érdemesnek találták. A Csorna–Kapuvári járásban a markotabödögei, a rábapatonai, a bágyogszováti, a vági, a rábapordányi és a szili egyesület szerepelt sikerrel.

kisalfold.hu

Csányi Gáborné, a Csorna–Kapuvár Járási Polgárőr Egyesületek titkára közölte: az egyesületek 350–350 ezer forintot kapnak, amit eszközbeszerzés- re, illetve működési kiadásokra használhatnak fel. A szervezetek egyébként – amelyek rendelkeznek gépjárművel – leginkább üzemanyag vásárlására fordítják az összeget.

Az egyesületek az elmúlt időszakban számos pályázati lehetőséggel élhettek, leginkább a Magyar Falu Program keretében. Igényelhettek anyagi forrást egyesületi székhely, iroda kialakítására, felújítására, gépjárműbeszerzésre és az újonnan alakult egyesületek az induláshoz szükséges költségekre is.

A polgárőrségeket egyre nagyobb tiszteket övezi a Rábaközben is. Munkájukra számítanak a helybeliek, hiszen ott vannak a közösségi rendezvényeken, ünnepségeken, biztosítják az eseményeket. Jelenlétük szinte nélkülözhetetlen ma már többek között novemberben, mindenszentekkor, illetve halottak napján. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában