Jótékonyság

2023.01.06. 12:17

Mosonmagyaróvári idősotthonok javára adakoztak a győri borlovagok

Kétszázezer forintot adományoztak az Európai Borlovagrend Győri Legációjának tagjai a mosonmagyaróvári bentlakásos idősek otthonainak, amelyet az intézmény mosható gumilepedőkre fordít. Az adományt a napokban Guntram Thurner és Németh Krisztián adta át Zimmerer Károlyné intézményvezetőnek.

Mészely Réka

Az Európai Borlovagrend Győri Legációja minden évben adakozik több helyszínen, több közösség számára. Így az utóbbi időszakban a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény által működtetett idősek bentlakásos otthonainak is. Korábban 12 speciális decubitusmatracot adtak át mintegy kétszázezer forint értékben. Ezúttal a győri legáció tagjai szintén kétszázezer forintos adománnyal segítik az intézményt. Az adományt Guntram Thurner és Németh Krisztián adta át. 

Németh Krisztián évek óta szívügyének tartja az intézmény támogatását, korábban különféle munkákkal, de például karácsonyfával is többször segített.

– Megérdeklődtük, hogy mire lenne szüksége az otthonnak. Így ezúttal pénzbeli adománnyal segítettünk, melyből mosható gumilepedőket vásárolnak az ágyban fekvő idősek számára – fejtette ki Németh Krisztián. 

Az adományt Zimmerer Károlyné, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetője vette át, köszönetet mondva a felajánlásért. Sajnos egyre több ellátott ágyban fekvő, nagyon fontos ez a segítség az intézménynek. A bentlakásos idősek otthonai­ra óriási az igény, folyamatosan telt házzal működik a 65 férőhelyes Aranykor Idősek Otthona, a 20 férőhelyes Virágoskert Idősek Otthona és a 35 férőhelyes Idősek Gondozóháza is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában