Kúszhatnak, mászhatnak

2023.01.27. 14:15

Közel öt és félmillióból bővítették a Tűzlepke utcai játszóér eszközeit Nagybajcson - Fotók

Barki Andrea

Nagyon várták a gyerekek az új játékokat. A hideg ellenére is mindent kipróbáltak.

Fotó: Rákóczy Ádám

Teilinger Imre polgármester ma (péntek) az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy a Magyar Falu program keretében nyert közel öt és fél millió forintot az önkormányzat, amiből drótkötél pályát, ügyességi pályát, mászófalat és homokozót vásároltak és helyeztek el a játszótéren. 

A település legfiatalabb játszóterét - ami közel ezer négyzetméteres - folyamatosan fejlesztik. Az elmúlt évben a lakók segítségével fát is ültettek, az önkormányzat saját forrásból ivókutat telepített.

– Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt két esztendőben a születések száma 45 főre emelkedett. Különösen a lakópark területén él sok fiatal család, így a gyermeklétszám növekedése észrevehetően nőtt a Napsugár Óvodában és a Napsugár Bölcsődében – állapította meg a polgármester.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő köszöntőjében emlékeztetett rá, hogy a település lélekszáma öt évvel ezelőtt ezer fő alatt volt, most pedig már meghaladja az ezerkétszáz főt.

– Azt mondhatjuk, Nagybajcs folyamatosan fejlődik, nem csak a lakosság számát tekintve, hanem a beruházásokban is. Megújult a faluház, az orvosi rendelő berendezése, új eszközöket vásároltak, amelyeket a község közterületein használnak, bővítették az óvodát. Az elmúlt három év beruházásai meghaladták meghaladták a háromszáz millió forintot.– sorolta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában