6 hosszú hétvége

2023.01.02. 11:50

Így pihenhetünk idén – Munkanap-áthelyezések, ünnepnapok 2023-ban

Két négynapos hosszú hétvége vár ránk idén, négyszer pedig három napos lesz a munkaszünet.

Gyurina Zsolt

Forrás: Pixabay

Munkaszüneti napok az idén: összesen kilenc hétköznapra jutó munkaszüneti nap szerepel a naptárban. Ez a szám 2022-ben hat volt, előtte nyolc, jóval szerencsésebb tehát az idei elosztás. 2023-ban Pünkösdhétfő mellett még a Munka Ünnepe, vagyis május elseje, október 23-a és 2024. január elseje is hétfőre esik, így négyszer lesz három napunk egyben pihenni. A húsvéti ünnepkör napjain - Nagypéntek és húsvét hétfő - kívül karácsony, december 25-e és 26-a is hétköznapra, hétfőre és keddre csúszik idén, vagyis kétszer lesz négynapos ünnep

A nemzeti ünnepek  közül március 15. és november 1., mindenszentek is szerda, munkaszüneti nap. Elveszítjük viszont augusztus 20-át, amely vasárnap, akárcsak december 24-e, szenteste. Mivel 2023-ban egyetlen ünnep sem esik keddre vagy csütörtökre, ezért egyetlen ledolgozós hétvége sem lesz, amikor szombaton be kell mennünk cserébe egy másik napért. 

Négy éve hét hosszú hétvégének örülhettünk, három éve hatnak, míg két éve újra hét hosszú hétvégén pihenhettünk. A 2021-es év abban is különleges volt, hogy egyetlen szombatot kellett ledolgoznunk, viszont sokszor esett hétfőre vagy péntekre ünnep- vagy pihenőnap. Tavaly háromszor volt négy nap egyben.

A tavaszi szünet április 6-tól április 11.-ig tart, az első tanítási nap április 12-e, szerda. A nyári szünet június 16-ával kezdődik, az utolsó tanítási nap június 15. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában