Tíz intézményben tiltakoznak

2023.01.25. 10:51

Győr környéki intézmények is csatlakoztak az országos tanár sztrájkhoz

Az országos gördülő sztrájkban való részvételről minden tantestület önállóan dönt, de az intézmény vezető és a tankerület felé jelzéssel kell élnie szándékáról.

Bella Violetta

A képen Neubauer Tamás a Pedagógus Szakszervezet Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke

Fotó: Nagy Gábor

Megkeresésünkre a Győri Tankerületi Központ úgy tájékoztatott, hogy a fenntartásában működő 65 intézményből 10 jelentette azt, hogy a héten csatlakozik valamilyen formában az országos sztrájkhoz. Hétfőn 7 iskolában összesen 53-an, kedden 6 iskolában, összesen 16-an sztrájkoltak.

– A tanórák ötven százalékát kell biztosítani, az adott sztrájknapon az intézménynek – árulta el Neubauer Tamás a Pedagógus Szakszervezet Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke az elégséges szolgáltatásról. 

– Előfordulhat, hogy sztrájkoló a kollégáknak is fel kell venni a munkát hogy az elégséges szolgáltatás megvalósuljon. Például ha egy negyven fős tantestületben 32-en sztrájkolnak, sérülne a gyermekek joga, mert a maradék tanár nem tudja ellátni a 16 órát. Ilyenkor a sztrájkoló kollégák ellátják az órájukat majd felveszik újra a sztrájkot, majd a következő kolléga teszi meg ugyanezt, így lehet biztosítani a kolléga sztrájkhoz való jogát és az iskola működését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában