Játszótér

2023.01.29. 08:44

Felavatták a gyerekek az új játékokat Nagybajcson - fotók

Új játékokat vehettek birtokba a gyerekek Nagybajcson, a Tűzlepke utcai játszótéren. A Magyar Falu programra nyert közel öt és fél millió forintot az önkormányzat.

Kisalfold.hu

A játékokat a nagybajcsi Napsugár Óvoda és Bölcsőde gyermekei vették birtokba. Fotó: Rákóczy Ádám

Teilinger Imre polgármester pénteken, az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy a Magyar Falu Program keretében nyert közel öt és fél millió forintot az önkormányzat, amiből drótkötél- és ügyességi pályát, mászófalat és homokozót vásároltak és helyeztek el a játszótéren. A település közel ezer négyzetméteres, legfiatalabb játszóterét folyamatosan fejlesztik. Az elmúlt évben a lakók segítségével fát is ültettek, az önkormányzat saját forrásból ivókutat telepített. 

– Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt két esztendőben a születések száma 45-re emelkedett. Különösen a lakópark területén él sok fiatal család, így a gyermeklétszám növekedése észrevehetően nőtt a Napsugár Óvodában és Bölcsődében – állapította meg a polgármester. 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy a település lélekszáma öt évvel ezelőtt ezer alatt volt, most pedig már meghaladja az ezerkétszáz főt. 

– Nagybajcs fejlődik, és nemcsak a lakosság számát tekintve, hanem a beruházásokban is. Megújult a faluház, az orvosi rendelő berendezése, új eszközöket vásároltak, amelyeket a község közterületein használnak, bővítették az óvodát. Az elmúlt három év beruházásainak értéke meghaladta a 300 millió forintot – sorolta a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában