Beszakadt tető - Két unokát nevel egyedül a nagymama Ivánban

Két kiskorú unokáját neveli az iváni Károlyi Károlyné, akinek a felnőtt hátrányos helyzetű fiáról is gondoskodnia kell. Ha mindez nem lenne elég, a közelmúltban szinte lakhatatlanná vált az otthonuk a beszakadt tető miatt, de az iváni önkormányzatnak és olvasóinknak hála sikerült megjavíttatni azt.

Papp Fanni

Károlyi Károlyné két unokájával, akikről egyedül kell gondoskodnia. Fotó: Máthé Daniella

Végső elkeseredésében kereste meg a Jóakarat Hídja Alapítványt Károlyi Károlyné, hogy segítséget kérjen. – Már nem tudtam, hogy hova fordulhatnék segítségért. Nincs családom, és több mint egy éve elvesztettem a férjemet is, azóta sokat betegeskedem. Mindez megviselt testileg és lelkileg is – vágott bele az asszony, aki állandó bevétel nélkül, egyedül neveli 11 és 14 éves unokáit a hátrányos helyzetű fia mellett. 

– Egészségügyi állapotom miatt nem tudok dolgozni, fel sem vennének a munkáltatók. Egyedül az unokáim után kapok családi pótlékot, ami jól tudjuk, nem sok mindenre elég. Egyik napról a másikra élünk, sokszor a szükséges gyógyszereimre nem futja, hiszen nem mondhatom azt a gyerekeknek, hogy nincs mit enni! – fejtette ki a gondoskodó nagymama. Hozzátette, egészségügyi állapota miatt Sopronba jár terápiákra, de az sem segít rajta sokat. 

A család otthona a közelmúltban szinte lakhatatlanná vált, ugyanis beszakadt a tető. – Az iváni önkormányzattól kaptam segítséget a tető megjavításához, de a konyha feletti rész esőzéskor még mindig beázik, amit el se tudok képzelni, hogy miből csináltatok meg. Ráadásul a tűzifánk is fogytán van, nem tudom, hogyan vészeljük át a telet – mondta el Károlyi Károlyné, akit a Jóakarat Hídja Alapítvány 200 ezer forinttal támogatott olvasóink segítségével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában