A gyógyítás új lehetőségeit kutatták

2022.12.21. 13:00

Sikerrel zárult az első határon átnyúló egészségügyi együttműködési program Ausztria és Magyarország között

munkatársunktól

A Healthacross és az Országos Kórházi Főigazgatóság Heal Now elnevezésű projektje két évvel ezelőtt indult. December 31-én véget ér, de az együttműködés folytatódik.

– Elsősorban a határ menti betegek profitálnak az új lehetőségekből, de a szakértők tudás- és tapasztalatcseréje is nagy jelentőséggel bír a határ mindkét oldalán – hangsúlyozta Martin Eichtinger kormánytanácsos.

Magyar oldalról dr. Tóth László helyettes államtitkár elmondta: a projekt indulásakor egy korszerű telepatológiai rendszer tervezését és kialakítását indították el. A rendszerrel gyors, szakszerű szövettani diagnosztika érhető el, beleértve a telemedicinális konzultációt is.

– Az adatok kölcsönös felhasználásán alapuló patológiai telekonzultáció nagy jelentőségű a diagnosztikában, főleg a daganatok pontosabb meghatározásában. Rendkívül korszerű technika biztosítja a szakorvosi kapacitások optimálisabb kihasználását – tette hozzá dr. Ringelhan Birgit, a Soproni Gyógy­központ patológiai osztályának vezető főorvosa. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában