Spórolásból karbantartás, fejlesztés

2022.12.06. 21:00

Összeült a testület Harkán

kisalfold.hu

A harkai képviselő-testület legutóbbi ülésén új rendeletben pontosították a ravatalozó használatára vonatkozó szabályokat és meghatározták a temető házirendjét.

Döntöttek arról is, hogy a polgármesteri hivatal a fűtési költségeinek csökkentése ér­­dekében január 2–6. között ­­zárva tart.

Átcsoportosítást hajtottak végre az önkormányzat költségvetésében, a tervezetthez képest kevesebbet költöttek. Az így megtakarított mintegy 4,5 millió forintot a hivatal épületének karbantartására átcsoportosítják.

A Harkai Kerekerdő Óvoda és Bölcsőde idei költségvetésében a szigorú gazdálkodási fegyelemnek köszönhetően képződött megtakarítást szintén másra fordítják. Az óvoda épületének felújítására, tornaszoba kialakításra több mint 7 millió forint erejéig, karbantartásra és eszközbeszerzésre pedig 5,5 millió forintot.

Az önkormányzat évek óta támogatja a harkai lakcímmel rendelkező és felsőoktatási intézményben tanuló diákokat. A testület által meghatározott támogatást az állam további támogatással egészíti ki. A 2023-as havi támogatás ös­­szegét 10 ezer forintban határozták meg. 
 

 

Címkék#Harka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában