Melegben várhatja a karácsonyt Sopronhorpácson a háromgyermekes édesanya

A háromgyermekes édesanyának, Módos Mónikának egyedül kell megküzdenie a gyerekneveléssel. Az energiaválsággal és karácsony közeledtével még nehezebbek a mindennapok a négytagú családban, amelyet a Jóakarat Hídja Alapítvány az olvasóink adományaiból 200 ezer forinttal támogatott.

Papp Fanni

Módos Mónika egyedülálló édesanya, ottjártunkkor éppen két beteg gyermekével volt otthon - Fotó: Máthé Daniella

Módos Mónika egyedül neveli három gyermekét, a négyéves Marcellt, a nyolcéves Márkot és a tízéves Laurát. Az egyedülálló édesanya a betegsége miatt csak korlátozottan tud munkát vállalni, így egyre nehezebb számukra a mindennapi megélhetés, de tőle telhetően próbál mindent megadni a gyermekeinek.

A Jóakarat Hídja Alapítványtól az asszony nyugdíjas édesanyja kért segítséget a számára, ő is próbálja támogatni Mónikát. 

Lapunkat sopronhorpácsi lakásukban fogadta az édesanya - Fotó: Máthé Daniella

Lapunkat sopronhorpácsi lakásukban fogadta az édesanya, aki éppen a két beteg gyermekével volt otthon. 

– Sokat betegeskednek a kicsik. A legkisebb megfázás miatt van otthon, a nagyobbért jobban aggódom. Előfordulhat, hogy vele kórházba kell mennünk, ha nem javul az állapota – mondta el az édesanya, aki Sopronban dolgozik, de a beteg gyerekekkel gyakran kell otthon maradnia. – Ráadásul kétszer műtötték a vállamat. Nem végezhetek vele komoly fizikai munkát – tette hozzá. 

Mónika félve gondol az ünnepekre: a vacsorát a testvére állja, az ajándékokat a nagymamával közösen oldják meg. Az asszony elmondta: a legnagyobb szüksége tűzifára van, ugyanis az otthonuk belmagassága hatalmas, nehéz kifűteni. A hónap elején még tudott vásárolni némi fát, de számításai szerint az csupán másfél hétre elég, ez pedig függ az időjárástól is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában