A győri alapítvány segítői órákig követték

2022.12.07. 06:50

Meglopta a Mikulást - Győrszentivánon emelte el a táskáját, miközben a gyerekek ajándékaival egy házban volt

Taxit, kaszinózást, vacsorát fizetett az ellopott bankkártyával a férfi akit a rendőrség lopás mellett sikkasztás és nemi erőszak miatt is körözött. Órákon át a nyomában voltak, de végül sikerrel jártak. A gyerekek sem maradnak ajándék nélkül.

Bella Violetta

Bosszantó mellékszállal bonyolódott az idei ajándékosztás – képünkön Markszné Koncz Zsuzsanna, Juhász Zoltán, alias Mikulás és Serdült Ferenc sofőr, segítő manó. Fotó: Csapó Balázs

Fotós: Csapó Balázs

Bárcsak viccelnénk. Markszné Koncz Zsuzsanna, a győri Hétköznapok Angyalai Alapítvány vezetője hétfőn éppen Mikulás-csomagokat juttatott rászoruló családoknak, amikor ellopták a táskáját. Segítőivel nem hagyták annyiban a dolgot, az egész utca összefogásának és a téti rendőrség segítségének hála kézre kerítették a tettest. Három körözés volt érvényben a férfi ellen, lopás mellett sikkasztás és nemi erőszak miatt. Százhetvenezer forint kárt okozott, de Zsuzsát az bántja, hogy hiába várta közel száz gyerek a Mikulást. 

– Serdült Ferenccel, a szervezet alapítójával és krampusz önkéntesünkkel Gönyű után Szentivánra mentünk. Az első címen a kisgyerek épp fürdött, nem tudtak a kapuhoz jönni. Gondoltam, belépünk egy pillanatra. Ahogy kijöttünk, nyúltam a telefonomért, hogy hívjam a következő címet, de nem volt a táskám a kocsiban. Akkor kezdődött a pokol.

Bosszantó mellékszállal bonyolódott az idei ajándékosztás – képünkön Markszné Koncz Zsuzsanna, Juhász Zoltán, alias Mikulás és Serdült Ferenc sofőr, segítő manó. Fotó: Csapó Balázs

Kijött két fiú egy közeli házból, látták, hogy Zsuzsáék a kerítés tövében keresgélnek a sötétben. 
– Közben megjelent egy taxi a közeli telek előtt, és beszállt egy sűrűn ott látott férfi – mesélte lapunknak Markszné Koncz Zsuzsanna. – Az utcabéli fiúknak egyből összeállt a kép, és mondták, hogy Zsuzsa, neki nincs pénze taxira, tuti, hogy a te pénzedből hívta, zűrös figura! Meg akarták állítani az autót, de végül csak felírták a rendszámot és hívták a taxitársaságot. Elmondtam a telefonban, hogy a személyes irataim és a bankkártyám mellett az alapítványi kártya is ott van. Tudom, hogy nem adhat ki információt a társaság, de segítsenek. 

A társaság elmondta, hol a kocsi. Megjöttek a rendőrök, Zsuzsa kérte, hogy küldjenek járőrt a taxi után. 

– Hallottam, hogy a telefonban is ugyanezt az utasítást kapja az, aki kijött, de arra hivatkozva, hogy épp a sértettel van a helyszínen, nem küldött senkit. 
Már a fél utca nyomozott és telefonált, hozták a hírt: a plázánál szállt ki a férfi. Volt, akinek a rokona dolgozik ott, volt, aki futár és járatos arra, mind telefonálgattak. A szomszédság tudta a férfi nevét, és a rendőrség honlapján is megtalálták: három körözés volt érvényben ellene, a legutóbbi szexuális erőszakért. 

– Ezt elmondtuk a rendőröknek, kértem, hogy most küldjenek járőrt, mert akkor még meglesz talán a pénzem. Közben egy elhagyatott telken megtaláltuk a papírjaimat, a táskát, az üres tárcát. Amíg összeszedtem az irataimat, a rendőrök elmentek. Abban a pillanatban jött a hír a plázából, hogy még mindig ott van, a kaszinóban. Így a két fiú, egy segítőnk meg a barátja, a krampuszunk, a sofőröm és én két kocsival indultunk a plá­zához. 

Végül a gyerekek mit sem érzékeltek az előző nap történéseiből, ők örömmel fogadták a Mikulást és segítőit, akiktől megkapták az ajándékot.
Fotós: Csapó Balázs

Zsuzsát a többiek nem engedték be az épületbe, úgy hiszi, jobb is. A pláza egyik biztonsági őre benézett a kaszinóba, és megerősítette, hogy ott van a gyanúsított. 

– A segítőim már farkaséhesek voltak, beálltak a közeli gyors­étteremben a sorba szendvicsért. Egyszer csak megjelent mellettük a férfi és megvacsorázott a bankkártyámról. 

Felváltva figyelték a fiúk és újra riasztották a rendőrséget. 

– Nem tudom, hogy nem tűnt fel neki, hogy követi egy Mikulás meg egy feketére festett krampusz – mondja Zsuzsa. – Sőt, a krampuszunk odament cigit kérni, hogy feltartsa, mert már úton voltak Tétről a rendőrök. 

Végül a Tihanyi–Szigethy sarkáig követték, ott kanyarodtak ki elé a rendőrök, és bilincsben vitték el. A nyomozó, aki letartóztatta, gratulált a civil nyomozócsapatnak, akik az ajándékokat, ha egy nappal később is, de eljuttatták a gyerekekhez. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában