Közélet

2022.12.06. 14:14

Klub lesz a plébánián Árpáson

A külsejét már felújították.

kisalfold.hu

Fotó: Cs. K. A.

Árpás egyik legrégebbi épülete a római katolikus egyházközség plébániája, amely valószínűleg 1794-ből való. A helyi emlékezet szerint a Rákóczi-szabadságharc idején ott tárolták a kuruc katonák számára összegyűjtött élelmiszert. A közelmúltban sokáig állt üresen. Állaga egyre romlott, míg néhány évvel ezelőtt pályázati támogatással sikerült felújítani a külsejét, illetve az alsó szintjét.

Szabóné Kovács Alice polgármestertől megtudtuk, hogy jelenleg a felső szint rendbetételére, illetve új kapu és kerítés építésére keresik a forrást, illetve környezetét, udvarát akarják megszépíteni. A kerítés miatt a hívek is gyűjtenek, például a falunapi tombola bevételét rendre erre a célra teszik félre.

A polgármester elmondta: az ingatlan az egyházközség tulajdonában van, de a helyi önkormányzat mindenben együttműködik vele és igyekszik segíteni.

Ha elkészülnek a fejlesztések, szeretnénk hasznosítani az amúgy nagyon szép és egyedülálló épületet. Úgy tervezzük, hogy egy katolikus klubot indítunk benne, mely elsősorban kisgyerekes családokat fogadna. Számukra szervezünk majd játékos foglalkozásokat

– jegyezte meg Szabóné Kovács Alice.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában