Útfelújítás, csapadékvíz-elvezető

2022.12.02. 14:59

Két beruházást is ünnepeltek Abdán

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Falu Program jóvoltából valósulhatott meg két beruházás Abdán: megújult a település csapadékvíz-elvezető rendszere, és a Hunyadi utca is új burkolatot kapott.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

A kivitelezést követően pénteken hivatalosan is átadták az új fejlesztéseket. Az eseményen Nagy István agrárminiszter köszöntötte a résztvevőket, és hangsúlyozta: minden útépítés fontos, bár sokan ezt felejtik el a leghamarabb, mert természetesnek tűnik, hogy elkészült. Örülnünk kell ennek is, megbecsülve sokak munkáját. 

– Abda egyre inkább úgy funkcionál, mint egy kis város, olyan beruházásai, fejlesztései, és szolgáltatásai vannak – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: nehéz fejlődnie az olyan településeknek, mint Abda, hiszen sokan költöznek ki ide a városból, és az érkezőknek is vannak elvárásaik. – A mai nap bizonyítja: a fejlesztések megvalósulnak, amelyeket pályázatok is segítettek. 

A település polgármestere Szabó Zsolt beszédében részletezte a beruházásokat. A csapadékvíz-elvezető rendszer megvalósítására 90 millió forint pályázati forrást nyertek, ezt egészítették ki 15 millióval, még az ezerháromszáz méteres Hunyadi utca felújítására harminc millió forintos támogatást kaptak, melyhez 23 millió forint önrész társult.

–A Hunyadi utcában voltak csapadékvizes gócpontok, ahol nem folyt el az esővíz. Ezért elkészültek a csapadékvíz-elvezető rendszer elemei, és egy ötven köbméter csapadékvíz befogadására alkalmas árok is megépült. A Hunyadi utca burkolatának felújítása is elkészült. A fejlesztéseket nagyon várták a helyiek, mert valós problémákat oldanak meg a jövőben – mondta el az elöljáró.

Fotós: Nagy Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában