Végzős diákok

2022.12.07. 15:39

Ilyen volt a szalagavató bál a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban - fotók

kisalfold.hu

Az életre készen állunk, az érettségitől kicsit tartunk

– ezzel a gondolattal összegezte a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban töltött időt az egyik végzős osztály.

Csengeri Mária igazgató köszöntő beszédében viszont arra hívta fel az ünneplők figyelmét, hogy két nagy feladat előtt állnak: sikeresen le kell zárniuk tanulmányaikat, majd helyt kell állniuk a felnőtt életben. Az első lesz az egyszerűbb, bár ez sem könnyű, a második a bonyolultabb, hosszabb tevékenység.

Az intézmény a magyar iskolakultúra közel kétszáz éves hagyományát követve rendezte meg szalagtűző ünnepélyét, melyen az osztályok vidám, a diákéveket felidéző műsorát, ünnepélyes nyitótánc, majd a szülők keringőre felkérése követett.

Ezután a 12. évfolyamosok megkapták a tanulmányaik kezdő és az érettségi vizsga évszámát tartalmazó szalagot. A sport és a nyomdaipar ágazatban tanulókat az iskola megajándékozta egy az intézmény rövidített nevét jelző – SK-s – kitűzővel is.

Az ünnepély zárásaként az osztályfőnökök feltűzték az idő múlására és egyben az SK-s közösséghez való tartozásra emlékeztető szalagokat tanítványaik ruhájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában