Beszámoló

2022.12.19. 22:25

Évzáró az É.S.S.E.-ben

Év végi táncos esemény az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete szervezésében.

Olvasó-tudósító

Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete (É.S.S.E.) 2003 óta külön jogállású közhasznú egyesületként tevékenykedik, az értelmileg sérülteket, halmozottan sérülteket, autizmussal élőket segíti. Jelenlegi taglétszámuk 1300 fő – mondta el Tóth Jánosné az egyesület nevében.

Rengeteg programot szerveznek tagjaik részére. A kirándulások, nyaralás mellett megtartják a fogyatékossággal élők napját, és decemberben a közkedvelt Mikulás Diszkót. Pályázatból elnyert pénzekből akadálymentes irodát is fenntartanak, ahol az ügyfélfogadás hétfőtől-péntekig 9-től 16 óráig tart (9023 Győr, Mester u. 1 fsz. 110.). A naponta igénybe vehető szolgáltatást személyesen, telefonon, a megye területén és azon kívül is, a szociális intézmények ellátottjai, gondozói, a családokban élő fiatalok és családtagjaik vehetik igénybe – tette hozzá Tóth Jánosné.

Az É.S.S.E. idén Firtl Mátyás képviselő felajánlásának köszönhetően, aki a megye Kék Szalag-díj, díszpolgári címével együttjáró pénzösszeget az egyesületnek adományozta, kreatív eszközökkel és ajándékutalványokkal tudta az intézményeket megajándékozni.

- Kapcsolatunk hosszú évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a képviselő úr a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés alelnöke volt. Nagyon jó gazdája volt a rábízott szociális rendszernek. Az ő alelnöksége idején bővültek az intézmények. Köszönjük a nagylelkű felajánlást – fogalmazott Tóth Jánosné.

"Fontos a figyelem, amely ránk irányul, hiszen Széles Sándor főispán és dr. Pető Péter a megye alelnöke is jelen volt az immár 20 éve hagyományos „diszkó-eseményen”, amelynek a Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum ad otthont minden évben. Két évig a pandémia miatt nem tudtuk megtartani, de az idei évben végre sikerült, köszönhetően az összefogásnak a segítőknek és a támogatóknak. Az esemény közkedvelt a tagság körében, ahol mindenki jól érzi magát: táncolhatnak, ismerkedhetnek egymással és a rég nem látott barátokkal is találkozhatnak tagjaink" – tette hozzá Tóth Jánosné, az É.S.S.E. nevében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában