Újabb szakértői vélemény

2022.12.05. 16:38

Eltűnt villanyszerelők - Tragédia miatt szakadt félbe É. Imre tárgyalása

Félbeszakadt annak a győri vállalkozónak a tárgyalása hétfő délután, akit előre kitervelten, nyereségvágyból, két villanyszerelő megölésével vádolnak. Az ülés 13 órakor folytatódott volna a Győri Törvényszéken

Simon Roberta

Forrás: kisalfold.hu

A vádlott fia váratlanul megjelent a teremben, majd dr. Bóka Tibor bíró bejelentette, hogy É. Imre egyik családtagjának halálesete miatt megszakítják a tárgyalást, amivel az ügyész és az ügyvéd is egyetértett. 

Az asszonyt többször meg akarta hallgatni a bíróság, azonban rosszabbodó egészségügyi állapota miatt erre nem került sor. Így korábban tett vallomását fogják majd ismertetni. 

A vádlott hétfő délután a fiától tudhatta meg a rossz hírt. A bíró együttérzését fejezte ki, majd elmondta, hogy mivel nem várható el a vádlottól, hogy ebben a lelkiállapotban hallgassa végig a tárgyalást, elnapolják január végére. A fiú könnyes szemmel viharzott ki a Győri Törvényszék épületéből.

É. Imre letartóztatásban van, azonban ha kérvényezi és a bíró is engedélyt ad rá, leróhatja kegyeletét és részt vehet a temetésen.

Mácsik Zoltánné vegyes érzelmekkel reagált a történtekre. 

- Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen hírnek én valaha örülnék. De ő legalább tudja, hogy mi történt vele, én lehet sosem tudom meg mi történt valójában a férjemmel és sosem temethetem el. Ő ezt is megteheti - fogalmazott lapunknak az eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelő felesége.

A tárgyaláson délelőtt fizikus és poligráfos szakértőket hallgattak meg. Ennek azért volt jelentősége, mert kiderült, hogy nem csak egy, hanem két szakértői vélemény is készült M. Zoltán eltűnésével kapcsolatban. Az egyik egy korábbi, amit É. Imre kezéről vett mintákról ad információt, a második már a vádemelés után, 2021-ben keletkezett, ami a vádlott ruháján talált nyomokat vizsgálja. Utóbbit a következő tárgyaláson fogják részletesebben ismertetni, ugyanis ennek a véleménynek a létezéséről eddig a vád, védelem és még a bíróság sem tudott. 

Fegyverhasználat nyomai

Az első fizikus szakvéleményt olyan szakember készítette, aki már nem dolgozik a szakmában. Ezért helyette két kolléga érkezett, akik maximálisan kiálltak a szakvélemény hitelessége mellett. É. Imre kézfején gyúelegyet találtak, ami tűzfegyverből származik és annak a kezére kerülhet, aki elsüti a fegyvert.

É. Imre következetesen azt állítja, hogy fekete ruhások letérdeltették, majd a kezét a feje fölé emelve átlőttek a feje fölött egy méterre. 

A szakértő szerint, ha így lett volna, lőpormaradványnak kellett volna a kezére kerülni és nem a gyúelegyet találtak volna. A vádlott arra is rákérdezett, hogy ez az elegy származhat-e flexelésből, gyufától vagy öngyújtóból. A szakértői válasz minden esetben nem volt.

Jelzett a poligráf

Az O. Vilmos eltűnésekor készült poligráfos vizsgálat eredményét is ismertették. Ebből lényegében az derült ki, hogy É. Imre megtévesztő választ adott arra kérdésre, hogy tud-e valamit O. Vilmos hollétéről. Azaz a nem válaszával hazudott. Arra kérdésre, hogy megölte-e, nem jelzett be a gép. 

A szakértő szerint, aki a vizsgálatot készítette befolyásoló tényező volt, hogy a vizsgálat előtti napon helyszíni szemlét tartottak az ikrényi tanyán, ahol nem találtak semmit. Az eredménytelen kutatás magabiztossá tehette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában