Új funkciókkal is kiegészítették

2022.12.15. 20:04

Bővült a Soproni Egyetem vadgazdálkodási gyűjteménye

Megújult és új funkciókkal egészült ki a Soproni Egyetem vadgazdálkodási gyűjteménye, amit csütörtökön adták át.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

A Soproni Egyetem vadgazdálkodási gyűjteményét 1971-ben hozták létre az akkor megrendezett budapesti vadászati világkiállítás vidéki bemutató programjaként. A gyűjteményben megtekinthető tárgyi emlékek többsége több mint százéves múltra tekint vissza. A tavalyi évben az "Egy a Természet" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmával egészült ki a gyűjtemény a világkiállítások történelmét bemutató tárlattal. A gyűjtemény a Kisfaludy Turizmus-fejlesztési program támogatásával újult meg és bővült új bemutatóelemekkel.

Az átadó ünnepségen részt vett többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Soproni Egyetem díszpolgára, Barcza Attila országgyűlési képviselő, Széles Sándor főispán, Farkas Ciprián polgármester, Bors Richárd az "Egy a Természet" Vadászati és Természeti Világkiállítás szakmai igazgatója és dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora.

Fotós: Szalay Károly

- Az elmúlt időszak bizonyította a kormány helyes döntését, hogy a Soproni Egyetem önálló intézmény maradhatott a történelmi tradíciókhoz híven. Az évek során történt fejlődés önmagáért beszél! Azonban a történelem is bizonyította, hogy szükséges egy olyan fellegvár, mint Sopron. Hiszen helytelen az a felfogás, hogy majd mindent megold a világpiac. A pandémiával és a szomszédos háborúval nyilvánvalóvá vált a globális piac nem tud megold mindent. Könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetünk, ha nem tudunk önellátásra berendezkedni. Különösen így van ez a faipar tekintetében - hangsúlyozta Semjén Zsolt a köszöntőbeszédében. Hozzátette, a magyar gazdaság számára létfontosságú a hazai fa és annak ipara.

A beszédek után elismerő oklevéllel nyilvánított köszönetet a kiállítás létrehozóinak Semjén Zsolt és dr. Fábián Attila. Oklevelet vehetett át dr. Sándor Gyula a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Bánáti László a TAEG Zrt. Oktatási és Ökoturisztikai igazgatója, Bors Richárd és Tari Tamás a Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet egyetemi adjunktusának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában