Több milliós a kár

2022.12.28. 14:49

Átszakította a busz a hídkorlátot Győrben - előkészítik a Baross híd helyreállítását - friss galéria

Mint arról beszámoltunk, kedd délelőtt baleset történt a Baross hídon. Egy távolsági busz előbb korlátnak, majd egy autónak ütközött.

Szeghalmi Balázs

"Mindent megteszünk, hogy a leghamarabb kijavíthassuk a baleset során megsérült elemeket" - közölte kérdésünkre a Magyar Közút.

Fotó: Csapó Balázs

Portálunk megkérdezte a Magyar Közút kommunikációs osztályát, mikorra várható a sérült győri hídelemek pótlása?

"A sérült hídkorlát-elemeket kedden eltávolították szakembereink. Az eredetivel megegyező kialakítású és színű egyedi acél korlátelemeket kell legyártatnunk, majd a helyszínen azokat összeállítani és a járda szélére rögzíteni" - kezdte Pécsi Norbert Sándor.

Több milliós a kár

"A helyreállítási, festési munkák ezen speciális elemek leszállítása esetén lehetséges majd, mivel az előkészítő fázisban vagyunk, pontos ütemezést nem tudunk egyelőre megadni, de mindent megteszünk, hogy a leghamarabb kijavíthassuk a baleset során sérült elemeket. A becsült kárérték több millió forint, amelyben a szomszédos ingatlanban keletkezett károk költsége nincs benne" - tette hozzá a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője.

Utas nem sérült

A Volánbusz Kommunikációs Igazgatóság kérdésünkre megerősítette: a baleset az autóbusz-vezető rosszulléte miatt következett be. A sofőrt megfigyelésre a Petz-kórházba szállították. "Az autóbuszon néhány utas utazott. Személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár azonban jelentős" - közölte a Volánbusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában