Figyelnek egymásra

2022.12.01. 10:26

Aktív polgárőrök Mórichidán

A falu egyik legtevékenyebb civil szervezete Mórichidán a polgárőr-egyesület. Jelenleg 32 tagja van a csoportnak, akik szívesen áldoznak a szabadidejükből a köz javára és dolgoznak a közösségért. A helyiek megbecsülik őket és számítanak is a munkájukra.

kisalfold.hu

A polgárőrök tavalyelőtt kaptak új irodát. Fotó: Cs. K. A.

László Attila, a település polgármester elmondta: tavalyelőtt új központot kapott az egyesület. Az önkormányzat megvásárolta az egykori tejcsarnok épületét és ingyenes használatra a polgárőrségnek adta át. Az egyesület a Magyar Falu Program civil alapjához nyújtott be pályázatot, hogy az ingatlan felújításához, átalakításához támogatást kapjon. A támogatást elnyerték, és 6 millió forintot kaptak a beruházásra. Az átépítés során kialakítottak egy tárgyalóhelyiséget, ahol a megbeszéléseiket, közgyűléseiket tarthatják és vizesblokkot is építettek.

– A polgárőrök hetente két- három szolgálatot adnak, leginkább este és éjszaka járőröznek. Jelen vannak a községi rendezvényeken és a temető rendjére is vigyáznak – jegyezte meg László Attila.

A polgárőrök tavalyelőtt kaptak új irodát. Fotó: Cs. K. A.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában