Adventi adomány

2022.12.18. 15:31

A soproni kórház gyermekosztályát segítik adományukkal a soproni egyetem hallgatói

Jótékonysági adománygyűjtést szerveztek a Soproni Egyetem hallgatói az adventi vásárban. A felajánlásokból befolyt 150 ezer forintból a kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának két inhalátort és három vérnyomásmérő készüléket adományoztak. 

kisalfold.hu

Az adományt dr. Tóth Gergely, a soproni kórház osztályvezető főorvosa és Gedéné Hadarits Ilona főnővér vette át az egyetemistáktól.

Forrás: uni-sopron.hu

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi, valamint a Faipari Mérnöki és Kreatív­ipari Kar hallgatói projektmenedzsment tantárgy keretében szervezték meg a jótékonysági akciót. 

„Az adventi időszakban szerettünk volna mi is valami jót cselekedni, olyan gyűjtést szervezni, amivel segíthetünk másokon. A soproni adventi vásárban három napon keresztül tizenegy hallgatótársammal együtt árusítottuk a saját készítésű ajándéktárgyainkat, különböző horgolt figurákat, karácsonyfadíszeket, süteményeket és forró italt. Nagyon örültünk, hogy 150 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk, amiből a gyermekosztállyal egyeztetve inhalátorokat és vérnyomásmérőket vásároltunk” – mesélt a részletekről Németh Vivien, a jótékonysági akció egyik főszervezője. 

Forrás: uni-sopron.hu

„A téli időszakban nagyon hasznosak a gyógyszerek porlasztására alkalmas inhalátor készülékek. A gyermek-vérnyomásmérőket a fekvőbeteg-ellátásban és a szakrendeléseken is naponta használjuk, emiatt folyamatos cseréjük szükséges. A hallgatók példaértékű jótékonysági akciójukkal ebben segítettek” – mondta köszönetképpen dr. Tóth Gergely. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában