Elismerés

2022.12.15. 19:28

A kábítószer elleni küzdelemben dolgozókat díjazták Győrben - fotók

Idén Kissné Benkő Anita és Hegedüs Tímea kapta az elismerést.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

A győri önkormányzat fontosnak tartja és támogatja a drogprevenciót, valamint a kábítószerprobléma hatékony kezelését, megelőzését. Ebben fontos szerepet töltenek be a helyi közösségek, illetve a szakemberek közreműködése

- erről beszélt csütörtökön dr. Pergel Elza alpolgármester asszony a városházán.

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum minden évben két főt elismerésben részesít, akik az egészségfejlesztés, a drogprevenció, a drogproblémák kezelése, valamint a kínálat-csökkentés területén példa értékű tevékenységet végeznek. Idén a legtöbb szavazatot Kissné Benkő Anita, a győri szenvedélybetegek hozzátartozói csoportjának vezetője és Hegedüs Tímea,  a győri polgármesteri hivatal WHO Egészséges Városok Programiroda munkatársa kapta.

Kissné Benkő Anita védőnőként kezdte pályafutását, az egészségnevelésben végzett tevékenysége több évtizedes múltra tekint vissza. Több iskolában tartott drogprevenciós foglalkozásokat, valamint megoldási utat mutat szenvedélybetegeknek, hozzátartozóiknak, a bűnmegelőzési területen dolgozóknak, pedagógusoknak és védőnőknek is. A pandémia alatt online formában folytatta népszerű csoportfoglalkozásait. Emellett foglalkozik "még nem függő" gyermekek szülőkkel, valamint a KEF által szerveztt programokban is együttműködik.

Hegedüs Tímea 2008 óta dolgozik a városi programiroda munkatársaként, az egészségfejlesztési programok egyik szervezője. Évek óta segíti a KEF munkáját, két éve pedig a szervezet titkára. Emellett az önkormányzat  esélyegyenlőségi munkatársaként a hátrányos helyzetű csoportok érdekvédelmével is foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában