Karácsony 2022

2022.12.25. 17:13

A gyerekek mosolyáért 400 ajándékcsomagot állítottak össze Gönyűn - galéria

Tizenkét pár szorgos kéz készített közel négyszáz karácsonyi ajándékcsomagot, hogy a gönyűi bölcsisek, óvodások és iskolások arcára mosolyt csaljanak. A Vöröskereszt helyi szervezetének tagjai több mint tíz éve őrzik a hagyományt.

kisalfold.hu

Sok kéz hamar kész a 400 ajándékcsomaggal. A gönyűi vöröskeresztesek év végén sem unatkoznak, december elején 236 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek az egyik áruházban, amellyel 38 rászoruló gönyűi családnak segítettek.

Fotós: Huszár Gábor

– Pályázatokból finanszírozzuk a tevékenységeinket. A megmaradt források, valamint a helyi vállalkozások adományainak segítségével vásároltuk meg a csomagba került édességeket, tollakat, ceruzákat – tudtuk meg Lencse Gézáné Marikától, az alapszervezet elnökétől, aki azt is elmondta, hogy a gönyűi vöröskeresztes alapszervezet idén ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját. Győr-Moson-­Sopron megyében még egy alapszervezet ennyi idős, a többi mind fiatalabb.

– 1942-ben dr. Kollárszky Miklósné Emi néni alapította a gönyűi szervezetet. Az alapítók közül már csak Gmeindl Ferencné Margit néni él, akinek az elbeszéléseiből ismerhetjük elődeink munkáját, a hagyományokat. Tevékenységünket igyekszünk a helyi közösség javára gazdagítani. A jubileum alkalmából fehér asztal mellett beszélgettünk a múltról, a jelen feladatairól és a tervekről.

A faluban élők nagyon aktívak a vér­adásban is. Évente háromszor, alkalmanként mintegy százan nyújtják a karjukat, de december 30-án a véradó állomáson is húszan-huszonöten adnak vért. November végén véradóvacsorát szoktunk rendezni, amelyen legutóbb harmincnyolc jubiláns véradót köszöntöttünk – idézte fel az elmúlt időszak eseményeit Marika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában