Több mint 280 család asztalára

2022.12.16. 15:10

1 tonna fagyasztott élelmiszert osztottak szét a győri borlovagok - Fotók

Az Európai Borlovagrend Hungária Győri Legációja szervezésében pénteken több mint egy tonna fagyasztott élelmiszert adtak át rászorulóknak a Család- és Gyermekjóléti Központ Adyvárosi Irodában.

Gyurina Zsolt

Nagyszabású akció - Több mint 280 rászoruló család kapott ételt. Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

A jótékonysági akcióban a Család – és Gyermekjóléti Központ nyújtott támogatást, az elosztásában a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat is segítséget nyújtott. A szervezetek az élelmiszereket, több mint 280 családhoz juttatják el, segítségükkel az adományok közvetlenül a rászoruló családokhoz kerülnek.

Az Európai Borlovagrend Győri Legáció tagjai az elkövetkező időkben, több helyszínen is nyújtanak át adományokat, ilyen például a Kálóczy téri idősek otthona, a győri Bencés a Református és az Evangélikus Egyház, de eljutnak az adományok számos Idősek Otthonába Győrben és Mosonmagyaróváron is, illetve a Fogyatékossággal élők Átmeneti és napközi otthona részére is. 

Az adományozási akció első állomása volt a pénteki ,ahol Zsidi Sándor, az OSI Food Solutions Hungary Kft. ügyvezető igazgatója részéről történt felajánlás eredményeként több mint egy tonna fagyasztott élelmiszert  osztottak szét. Az adományozás szívszorító pillanata volt, amikor több rászoruló család elmondta, hogy az adományok lehetőséget biztosítottak arra, hogy hús kerüljön az ünnepi asztalra. A Borlovagrend tagjai a következő évre már több mint 2 millió forintot gyűjtöttek össze, hogy folytatni tudják a rászoruló családok megsegítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában