Faluriport

2022.11.29. 11:52

Vigyáznak az egyensúlyra Tárnokrétin

Tárnokrétin a költségcsökkentés jegyében telnek az év utolsó hetei. A község vezetői igyekeznek, hogy a költségvetés egyensúlyát megőrizzék. Elmaradnak, illetve tolódnak például a hagyományos rendezvények.

Cs. Kovács Attila

„A helyiek magukénak érzik és megbecsülik a fejlesztéseket” – mondta Nagy Ferenc alpolgármester.

A tárnokréti képviselő-testület a közelmúltban áttekintette a község költségvetésének aktuális helyzetét. Arra a megállapításra jutottak, hogy egyensúlyban van a büdzsé, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, takarékosságra lesz szükség. Mivel komoly kiadást jelent a kultúrház fenntartása, fűtése, úgy döntöttek, hogy a hagyományosan az épületben tartott rendezvényeket idén nem rendezik meg. Nagy Ferenc alpolgármester tájékoztatott a részletekről.

– Kultúrházunk, főleg a nagyterem felfűtése sokba kerül, a mostani energiaárakkal számolva meg főleg az. A köszöntő azonban nem marad el, tavasszal tartjuk meg. A falu nyugdíjasainak támogatására viszont rendelkezünk a szükséges forrással, így valamennyi tárnokréti illetőségű nyugdíjas 20–20 ezer forintot kap karácsony közeledtével. Ebben az évben nem lesznek adventi játszóházak, egyéb programok.

A falu Mikulása is házhoz megy a gyerekekhez. Meghirdettük az élő adventi naptárat, a helyiek együttműködésével minden nap más és más családi házhoz vonulunk, ahol felgyulladnak az ünnepi fények – sorolta Nagy Ferenc. – A tárnokrétiek megértik a döntést, hiszen a családok otthon is megpróbálnak csökkenteni a kiadásokon. A falu pénzéért a képviselő-testület felel, és felelősen úgy gondolkodunk, hogy „ne vigyék el fejünk fölül a házat”. Jobb óvatosnak és előrelátónak lenni.

„A helyiek magukénak érzik és megbecsülik a fejlesztéseket” – mondta Nagy Ferenc alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette: feldíszítették a községi karácsonyfát és a decemberi, ünnepi dekorációk is a helyükre kerültek. Ezt évek óta összefogással oldják meg, ügyes kezű és kreatív falubeliek társadalmi munkában szépítik a települést. A közelmúlt beruházásai között Nagy Ferenc megemlítette a temetőig tartó járdaépítést, a játszótér bővítését, a falubusz vásárlását, illetve egy fontos külterületi út felújítását.

– Egy nagyon jó példa arra, hogy a helyiek magukénak érzik és megbecsülik a fejlesztéseket: egy fiatalembert fát hordott a határból, és úgy ítélte meg, hogy közben megrongálta az utunkat. Szó nélkül, saját költségén hozatott anyagot és rendbe tetette. Jóleső érzés ez – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában