A jövőnek ültetik

2022.11.08. 15:28

Újabb fákkal bővült a Győrkőcliget - videó, fotók

A 40 oszlopos fa az idén született fiúkat a 38 gömbfa pedig a lányokat jelképezi. A győri újszülöttek családjai 2020-óta igényelhetnek csemetét gyermeküknek. Az idei 78 darab elültetésén Dr. Dézsi Csaba András polgármester és a város önkormányzatának vezetői is tevékenyen részt vettek.

Dániel Viktória

Fotók: Huszár Gábor

Fotó: Huszar Gabor

– Kiemelten fontos számunkra a fásítás és a zöld területek megőrzése. Ezért is nyilvánítottunk több területet védetté. A Győrkőc Liget ennek egy fontos sarokköve, mivel az új fák mellett egy kapcsolódási pontot is jelent a családoknak a várossal. Győr egy nagy család, amit ezzel a programmal is szeretnénk erősíteni mondta el a polgármester, aki három éve megálmodta a kezdeményezést.

A ligetben idén elültetett fákat a Busch-Hungáris szponzorálta és a Győr-Szol Zrt. végzik majd a gondozásukat. Emellett az igénylőknek arra is van lehetőségük, hogy a csemetét a saját lakókörnyezetükben ültessék el.

A ligetben az egyes sorokat állatfigurás táblával jelölték meg például, méhecskével vagy katicával, hogy könnyebben meg találhassák a családok a sajátjaikat. A egy-egy gyermek fájának pontos helyéről, valamint az igénylési lehetőségekről a www.gyorkocliget.hu oldal tájékozódhatnak.

Győrben az elmúlt egy évben 300 facsemetét és 1150 cserjét ültettek, és a zöldítés valamennyi városrészt érintette. A növények kiválasztásánál a szakemberek figyeltek arra, hogy főként a szűk utcákban és légvezetékekkel határolt területeken is ültethető fajokat válasszanak például oszlopos juhart, nyugati ostorfát, gömbkőrist, gömbmeggyet és gömbakácot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában