Szeretettel szolgálnak

2022.11.29. 20:29

Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény

Jelenleg minden nap 12-15 ellátott veszi igénybe a családias otthon szolgáltatásait.

kisalfold.hu

Az intézmény új otthona a Vörösmarty utcában. Felújítása a tervek szerint folytatódik.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ hat évvel ezelőtt nyitotta meg a Miháldy Borbála Tábita Gyömörei Telephelyet, ahol az eltelt évek alatt a szakemberek fogyatékos személyek nappali ellátását végezték. Idén azonban költözniük kellett, mivel a korábbi ingatlan az önkormányzattól más funkciót kapott. A segélyszervezet a Vörösmarty utcában talált új otthont a szolgáltatás részére: a vásárlásra és a felújításra eddig mintegy 50 millió forintot költöttek.

A keddi ünnepélyes avatáson az ellátottak rövid műsorát követően köszöntőt mondott Nagy Beáta, Gyömöre polgármestere, Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója, Hári Tibor, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója és Dr. Heidl Beáta, a Tábita Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője.

Balról a második Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója, mellette Révész Szilvia missziói igazgató, Nagy Beáta, Gyömöre polgármestere és Németh László hivatalvezető.

Egyebek mellett elhangzott: jelenleg minden nap 12-15 ellátott veszi igénybe a családias otthon szolgáltatásait, vesz részt a foglalkozásokon, de számuk esetenként olyanokkal is kibővül, akik alkalmi jelleggel érkeznek. Az intézmény nem csupán a fogyatékos személyek ellátását végzi, rászoruló családokat is támogat: legutóbb például a szervezet munkatársai részt vettek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyűjtési akciójában.

Mivel az otthon a környező településekről is fogadhat ellátottakat, az ünnepségre eljött Németh László, a téti járási hivatal hivatalvezetője, Horváth Gyula győrszemerei, valamint Bolla Gyula szerecsenyi polgármester is. A baptisták egyébként hosszú évek óta részt vesznek a térség rászorulóinak ellátásában: a környező településeken bölcsődéket, nappali otthonokat működtetnek, valamint naponta több száz rászorulóról gondoskodnak a házi segítségnyújtás hálózatán keresztül.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában