Biztonságban vonulhatnak a madarak

2022.11.25. 14:17

Több mint tíz kilométeren át föld alá helyezték a középfeszültségű villanykábeleket Mosonmagyaróvár környékén - videó, galéria

Több mint tíz kilométeres szakaszon vitte föld alá középfeszültségű hálózatát az E-On Hungária Csoport a madarak védelmében megyénkben: korábban Rajkán, most Mosonszolnok és Újrónafő térségében, mintegy háromszáz millió forint értékű fejlesztés részeként.

kisalfold.hu

A túzok védelmében ez az egyedüli megoldás, ugyanis Európa legnehezebb röpképes madara kevésbé jó manőverező. Fotók: Kerekes István

Pénteken az utóbbi helyszínen tartott sajtótájékoztatón Haraszti Judit, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója és Kulcsárné Roth Matthaea, a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatója beszélt a beruházás fontosságáról.

Mint elmondták, évtizedek óta töretlen a hazai túzokvédelmi munka, mely az áramszolgáltató és a nemzeti park együttműködésében újabb mérföldkőhöz érkezett. Ezúttal egy több mint hét kilométeres szakaszon cserélték földkábelre az ott lévő villamos légvezetéket, ezzel biztosítva a környéken élő védett madaraknak a biztonságos környezetet.

Elhangzott: a túzok védelmében ez az egyedüli megoldás, ugyanis Európa legnehezebb röpképes madara kevésbé jó manőverező. "Ha egy túzok, főként ha az egy kakas, elpusztul, hatalmas veszteség. Ha egyet megvédünk, az hatalmas előny!" – emelte ki érdeklődésünkre Kulcsárné Roth Matthaea.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában