Döntő Győrben

2022.11.05. 14:43

Sínen van a GYSEV-vel a győri Bercsény-iskola

A GYSEV vasúttársaság alapítása 150. évfordulójának kiemelt rendezvénye lett a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikumban megrendezett nyugat-magyarországi középiskolák vetélkedőjének döntője.

kisalfold.hu

Az iskola és a GYSEV több évtizedes partneri kapcsolatot ápol a kötöttpályás szakképzés kapcsán, mely iskola e területhez kötődően közúti üzemviteli, logisztikai, rendészeti és mechatronikus képzést is folytat.

A jelentős munkaerőpiaci vasúttársaság – folyamatosan jelen lévő biztonsági berendezésszerelő, vasúti forgalmista igényével – duális munkaszerződési partnerként alkalmazza a képzés során. Az ünnep állomásának részeként online vetélkedhettek a középiskolák csapatai a győri döntőbe kerülésért, a GYSEV 150-kupa elnyeréséért. A huszonkilenc induló dunántúli iskolai csapat közül hat örülhetett, akik a GYSEV részéről Dénes Zsuzsanna humán fejlesztési vezető és Varga András gépészeti igazgató által vezetett zsűri előtt adhattak számot felkészültségükről.

Az iskola és a GYSEV több évtizedes partneri kapcsolatot ápol

A verseny döntőjében közlekedésműveltségi tartalmak szórakoztatva váltották egymást a GYSEV történelmével, járműállományával, üzemelési pályaszakaszaival kapcsolatosan. A döntőben a csapatoknak előre elkészített feladatként bemutató prezentációt is kellett készíteniük a vasúti élettel kapcsolatosan.

A végeredmény szoros, fej fej melletti küzdelemben alakult ki, elnyerve ezzel a GYSEV-serleget, melynek a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum csapata örülhetett (Pálfi Imre, Pónusz Attila, Jókuti Kristóf), megelőzve az előkelő második helyre szorult Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikum csapatát

 Az első helyezett csapat féléves díjmentes utazást nyert a GYSEV vonalain, a dobogós helyezettek üzemlátogatást, kirándulást nyertek Sopronba, illetve értékes Media Markt- utalványokat kaptak. A GYSEV mellett a verseny fővédnöke a Győri Szakképzési Centrum vezetősége volt, akik ajándékcsomagokkal jutalmazták a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában