Folyamatos fejlesztések

2022.11.06. 08:03

Saját otthont alakítottak ki a rábapordányi tűzoltók

Jelentős fejlesztéseken van túl a rábapordányi önkéntes tűzoltó-egyesület. Legutóbb a szertárépületüket korszerűsítették, mely így igazi otthonává vált az önkénteseknek.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. K. A.

A rábapordányi Fáklya Önkéntes Tűzoltó Egyesület háza táján mindig történik valami. Hol szobrot avatnak, hol épületet újítanak fel és bővítenek, hol járművet vásárolnak. A térség egyik legaktívabb civil szervezete a Fáklya. Legutóbb például szertárukat alakították át és a vizesblokkot korszerűsítették.

„Igazi bázissá, otthonná vált az épület a pordányi tűzoltók számára” – mondta Márkus János, az önkéntes egyesület elnöke.

– A rábapordányi tűzoltó- egyesület nagy múltra tekint vissza, amihez mi, a mai utódok szeretnénk méltóak lenni. Elkövetünk mindent, hogy fejlesztéseket tudjunk megvalósítani, hiszen minden beruházással a munkánk válik hatékonyabbá. Legfontosabb célunk természetesen az emberi élet védelme, illetve az érték- és vagyonmentés. Úgy érzem, az elmúlt években sikerült eleget tennünk feladatainknak, ám mindezek ellenére sem állhatunk le, hanem újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé.

Legutóbb a szervezet a Magyar Falu Program pályázatán volt sikeres és hatmillió forintot nyertek a szertárépület vizesblokkjának kialakítására, mely – újságolta büszkén Márkus János – mindenben megfelel a kor elvárásainak. Az elnök kiemelte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság által nyújtott pályázati támogatásokat is, melyekkel eszközbeszerzésekre nyílik lehetőségük.

– Eszközállományunkat az elmúlt időszakban jelentősen bővítettük a megyei igazgatóságnak köszönhetően, melyek egy-egy beavatkozásnál nélkülözhetetlenek. Nagy álmunk volt egy gépjárműfecskendő, amit sikerült valóra váltanunk és az autót megvásárolnunk. Még nagyobb biztonságban vannak így a rábapordányiak és a környékbeliek. Köszönet tehát a támogatóinknak, hogy fejlesztéseinket segítik, de nagy köszönet jár az egyesület tagjainak is. Ők ugyanis szabad- idejüket nem kímélve dolgoznak a köz javára és társadalmi munkát vállaltak például a szertár átépítésénél is. Példamutató a hozzáállásuk – fejtette ki véleményét Márkus János.

Galumba Lajos alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője az önkéntes tűzoltóságokról kifejtette: a megyében hetvennégy egyesület működik és az igazgatóság kiemelten kezeli a velük való együttműködést. „A rábapordányiak tevékenysége kiemelkedő, szép eredményeket érnek el minden területen” – jegyezte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában